MoDoToLo's Place

To

Coole surf boy!

Cool cool!
Cool cool!

Hi allemaal!

 

Nou, na 5 jaar een jongetje te hebben gehad die niet meer dan zijn voetzolen nat wilde hebben bij zee of zwembad, is ie nu een coole surf boy geworden! Met een wetsuit en een body board gaat ie nu de zee in (alleen beenlengte diep, hij heeft nog steeds geen zwemdiploma!) en pakt ie ie de golven met z'n body board! Kleddernat wordt ie en hij vind het geweldig!! Wij dus ook en staan te glimmen aan de kant :-).

Grote broer!

Tom is echt een grote broer die graag dingen uitlegt aan Milo, z'n autootjes voor 'm repareert en zelfs voorleest. Ook rijd ie 'm aardig vaak in het rond en ook hier in de speeltuin laat Milo het zich wel gevallen.

Grote vent

Big Boy..
Big Boy..

Nou, ja, toen werd Tom ineens wel heel groot he? We hebben sinds vorige week het goeie maar niet onverwachte nieuws dat ie door gaat naar groep 3! We zijn erg benieuwd hoe hij het daar gaat vinden vooral ook omdat ie dan voor het eerste een andere juf gaat krijgen!

En zoals de meesten van jullie wel weten, is Tom niet zo van de veranderingen, maar tegelijkertijd is ie een boel gegroeid afgelopen jaar, en niet alleen fysiek! We zullen zien, eerst nog grote vakantie!

Vaderdag

Jump..jump..op die lieve stakebeentjes van 'm!
Jump..jump..op die lieve stakebeentjes van 'm!

Dit jaar had ik Udo voor vaderdag meegenomen naar een bioboerderij die open dag had. Een groot succes, en niet alleen voor papa! Tom was helemaal weg van de trampoline en daar heeft ie ook heel wat uurtjes op staan springen! Daarna nog vliegtuigen gespot op Schiphol en was het feest compleet!

Filmpie!

Hee, Milo's filmpje is gelukt dus zet ik hier ook nog een zeehondenfilmpje bij! (deze is oo met Milo maar dat mag wel he? (in Tom z'n sectie).

Wie kijkt naar wie?

Moppie kijkt naar moppie..
Moppie kijkt naar moppie..

Laatst waren we met vrienden in het hoge Noorden, en zijn we naar Pieterburen geweest. Hoewel Tom natuurlijk liever iets op wielen heeft, vond ie het toch ook erg leuk naar de zeehondjes te kijken hoe ze zwommen. En het leuke was, dat de zeehondjes het soms ook erg leuk vonden om naar ons te kijken!

We hebben een paar hele leuke foto's kunnen maken..een berg moppies bij elkaar!

Groterdere broer!

Tom is feeel grooterder!
Tom is feeel grooterder!

Tom vindt het af en toe nog wel een gebeurtenis, zo’n broertje hebben. De ene keer vind ie het prima, de andere x zie je hem Milo pesten en alles afpakken waar Milo mee wil spelen. Hoort erbij natuurlijk. De laatste tijd meet ie zich ook af aan Milo: “ik ben sterker/langer/groter etc dan Milo!” Dat klopt ook wel hoor (alhoewel Milo echt zo sterk is als een beer en al spierkabeltjes heeft lopen bij z’n schouderblaadjes onder het babyvet, van het overal maar de hele dag aan optrekken!).
Maar op deze foto wil Tom toch even laten zien hoeveel groterder hij toch echt wel is!

 

Polletje Piekhaar!

Polletje Piekhaar!

Tom wil wel vaker z'n motorhelm op, ook als ie gewoon voor een ritje in de bakfiets gaat, en soms ook gewoon in de trein, gewoon omdat ie mooi is. De schat. Maar laatst stak z'n haar zo mooi door de helm: toen stond het helemaal mooi!

Taddaaaaaaa!

Dapperheidsdiploma van onze held!
Dapperheidsdiploma van onze held!

En zie hier wat onze held na z'n operatie heeft gekregen!

Daar heeft ie uiteraard thuis weer een muffin mee verdiend! ;-)

Man down..

Hier lacht de gewonde even voor de foto..
Hier lacht de gewonde even voor de foto..

Ja hoor, Tom doet het echt geweldig de laatste tijd, is zich breed aan het ontwikkelen, en is ook een stuk fysieker dan eerst. Dus klimt en klautert meer dan eerst en valt dus ook veel vaker. Maar deze markering had ie aan een takje overgehouden waar ie langs was gelopen terwijl ie niet goed had uitgekeken. Omdat ik niks gewend ben, was ik er erg van onder de indruk.. Tom heeft noooit wat! En nu zo'n litteken...en dan volgende week nog buisjes met narcose en alles..Nou nou nou!

Trouwens, vandaag gesprek gehad op school en Tom doet het echt helemaal super: sociaal, fysiek, geconcentreerd en creatief: wij zijn helemaal trots! Yeahh!

Nieuwe mugshot

Beetje zwoel zelfs, met dat jasje zo schuin...
Beetje zwoel zelfs, met dat jasje zo schuin...

Nou, het is dan bijna zover: onze grote man gaat ook aan d epaspoort. Alleen bih het maken van de pasfoto bleek hij toch nog niet zo groot, want hij "wilde het echt niet' zoals ie het de laatste tijd formuleert. Maar ok.. hij is niet in tranen, kijkt niet enorm boos dus Missie Geslaagd!

Big brother

Tom net na knipbeurt van mama aan het bijkomen..
Tom net na knipbeurt van mama aan het bijkomen..

Het valt voor Tom af en toe niet mee, zo'n kleiner broertje..Toen ie nog stil op een kleedje lag was ie helemala dol op Milo maar nu begint ie langzaam de nadelen te zien. Milo speelt namelijk heeel graag met Tom, en als Tom weer eens een mooie file heeft gemaakt met z'n auto's, strak in een rij, wil Milo wel es helpen de file op te lossen door er zelf dwars door heen te gaan, tot ontzetting van Tom. Of Milo helpt met blokjes Lego dingen bouwen maar omdat ie dat nog niet goed kan, molt ie de boel in z'n enthousiasme en wordt Tom boos op z'n kleine broertje.

Maar broertje pesten daar heeft Tom d egrootste lol aan: om hem heen rennen terwijl Milo hem probeert te volgen en daar bijna z'n nekkie bij breekt, maar het gelukkig ook wel grappig vindt. Dat wordt nog wat, die twee!

10 feb 2010

Ingenieur!

Krullend kunstwerkje
Krullend kunstwerkje

Dit wil ik even delen hoor. Tom maakt echt de mooiste treinbanen! Het zijn elke keer opnieuw weer kunstwerkjes die hij maakt: hiernaast een plaatje van een van z'n ingenieurswerken! Cool he?

Sinterklaas

"Ech helemaal niks meer??? .. "
"Ech helemaal niks meer??? .. "

Nou, dat hebben w eook weer gehat. Nu moet ik weer 364 naggies slapen voor Sinterklaas weer langs komt. Ik heb dit jaar wel voor 't eerst van me leven echt zelf goed SInterklaaslietjes gesonge! Dat liet ik so far altijd graag ofer aan andere mense.

 

Hiernaast soek ik goet in de sak of er niet nog iets in zit..

 

 

Tommy Tub

Tom happy in de Tommy Tub!
Tom happy in de Tommy Tub!

Ja, deze jongen mag dan al 4 jaar oud zijn, hij is nog steeds dol op de Tummy Tub. Zowel bij Tom's geboorte als bij Milo hebben we er elke keer eentje geleend en de 1e x gebruikten we hem maar kort, maar deze keer komt ie elke avond weer tevoorschijn. Voor Milo gebruiken we hem zowel onder de douche (even nabadderen na het insoppen) als wanneer we beneden alleen even een soppie doen, maar Tom wil net als Milo onder de douche ook "in het bad" zoals ie het noemt. Gelukkig heeft ie een heel andere lichaamsbouw dan Milo anders was het hem vast niet gelukt zich zo op te vouwen en te genieten van het badje. Er hoeft nauwelijks water in! Deze keer dank aan de buurvrouw voor het lenen van het badje! Ook namens onze mannekes!

Tom de klauterkabouter

Tom de klauterkabouter

Zie hiernaast een collage van Tom's enorme klautercapatiteiten. Cool he? En dat met rubberlaarsjes...cool he? Als je hem niet terugroept, hangt ie zo 100 meter boven de grond volgens mij.. Het gekke is wel dat ie dan weer niet op de wc wil als ie een mugje op het plafond zit.. Maffe combi he?

Tom aan zee..

Tom de klimkabouter met uitzicht!
Tom de klimkabouter met uitzicht!

Tom heeft zich echt geweldig vermaakt in Bretagne want nichtje Zoë was mee (die is even oud) en die twee hebben de camping aardig onveilig gemaakt. Gelukkig was het kampeerseizoen nagenoeg over dus hebben ze maar weinig mensen lastig gevallen. Wel grappig hoor, Tom die op een fransman afloopt en zegt dat ie z’n auto niet netjes op het gras heeft geparkeerd omdat er nog een wiel op het grindpad staat…hihi…

Ook is Tom, ondanks zijn angstige aanleg, een enorme klimkabouter geworden en klautert ie snel en zonder angst de grootste rotspartijen op. Daarover volgen nog wel wat foto’s binnenkort, ok?

Bakkie aan zee

"Daar! Die grote boot lekt!" (red: waterafvoer)
"Daar! Die grote boot lekt!" (red: waterafvoer)

Ik spreek natuurlijk al hartstikke goet dus dat merken jullie wel. Vandaag wilde we vieren dat Milo goed geslapen had (doe ik elke nacht al, maar ok...) en ik fin het altijd leuk om ergus een bakkie te doen. Nu had mama een plekje in gedachten en dat was een leuke plek want er kwamen veel en giga bootjes voorbij! Een boot ging zelfs achteruit inparkeren maar moest dat doen met hukp van 2 trek en duwbootjes. Dat kan ik beter..

Ook kwamen er sjeesbootjes voorbij, die gaan heeeeel hart.

Toen moest ik plassen en ben ik bij de H gewees want ik ben een heer, zoals ik later aan mama vertelde.

Hopeluk slaapt Milo vaker zo goed!

Duimen maar!

Voorbeeld doet volgen!

Papa Tom met koter Ernie..
Papa Tom met koter Ernie..

Tja, dat draagdoeken, dat kan Tom ook. Hoewel ie het het liefste met Milo erin zou doen, was Ernie ook wel een goeie optie. Milo weegt de helft van Tom en denk je maar es in: de helft van je eigen gewicht tillen valt niet mee hoor!

Maar dit vond ik ook geweldig. Alleen trekt ie als ie klaar is, Ernie aan z'n haren uit de draagdoek.. Duidelijk dat 'ie dat NIET van ons heeft!!

Fietshelm

Onze snelheidsduivel!
Onze snelheidsduivel!

Nou, Tom heeft natuurlijk sinds z'n 3e verjaardag al een hele stoere fiets maar nu hij zonder zijwieltjes al echt mee de straat op gaat, werd het tijd voor een echte helm. Nog even was de vraag hoe we de muts/pet-fobische jongen aan de helm gingen krijgen, maar een vergelijking met motorrijders had dat probleem snel opgelost.

Nu maar een winkel zoeken waar ze een leuke Cars-helm hebben, die mooi bij z'n fiets en Cars-fietsbel past.. Wij uiteindelijk een winkel gevonden en we lieten Tom zelf uiteraard z'n helm uitzoeken! We hadden het eigenlijk ook wel kunnen weten, toen hij ineens zei: "Die roze met bloemetjes!" Roze is dan ook z'n lievelingskleur.. Hoewel z'n voorkeur voor roze echt geen issue is, konden we hem wel snel overtuigen dat die Cars-helm ook wel heel gaaf was. En zie hiernaast. Soms houdt hij hem binnen nog een hele tijd op, en kun je dit soort foto's maken.

Zie ook bij Lo voor zijn 1e fietstochtje..!

"Grote broer sijn.."

"Hier neemt ik Milo se pols..."
"Hier neemt ik Milo se pols..."

Het falt niet mee hoor, grote broer sijn. Jeetje! Dat seggu se er niet bij! Ik moet bes faak stil sijn, dat ik niet hart mag schgreeuwe en zo, en ik mag ook niet met sachte knuffels op Milo's hoofje rammen. Hij kan nog makkeluk stuk gaan heb ik gehoort. Ook als ik 'm soentjes geef, mag het niet soo lang duren als ik dat wil omdat ie geen adem krijg segge se. Misgien moet ie daarom vaak huile na mijn soentjes. Ik dacht dat ie me gewoon al miste..

 

Die poep van Milo is wel heel raar hoor..ik hoef foorloopeg geen mostert op m'n kaas! Ik sal 'm snel leren dat op de weecee te doen..ik kan dat nameluk ook al!

 

Maar ferder is ie lief hoor! En ik ben een goeie groote broer!

Grote BROER!!

"Kijk! Dit is 'm nou! ...Waaaaarom??"
"Kijk! Dit is 'm nou! ...Waaaaarom??"

Hi Allemaal!

 

Jullie hebbe het fast al gehoort: ik is een enorme broer geworde van een heeeel klein mannetje. Leuk he? Hij is wel errug klein en valt nog niet feel mee te spelu maar het grote foordeel is dat ie fan m'n auto's afblijft, dus da's wel heel goet!

 

Hij slaap feel en mag alleen maar dingen eten die uit mama's tietjes komen..raar hoor. Zoiets heb ik gelukkig nooooit gedaan.. Maar ok, zo zijn er meer beschuitjes voor mei!

 

Als je ook beschuitjes wil, moet je proberen deze maand nog te komen hoor, nu is papa thuis en die smeert veel sneller dan mama. Mama ligt nog steets feel te luieren..heb je niks an!

Hopeluk tot gaaaauuuuuw!

Swemmu..

Swemmu..

Haai allemaal!

 

Ik ben een helt! Papa sit al heel feel maantjes met mij op swemles en ik bak er nie so feel fan want feel water fin ik eng. Ik loop lieper over alle trappies en als ik in het water moet, dan hou ik papa steefug fas en wacht ik tot ik m'n koekie mag aan het eint. Maar Papa hout stug vol, en toen ging mama een keertje mee want we ginge in de wiekent. En toen deet ik alles wat ik daafoor nog nooit gedaan hat:

alleen in het groote swembad, fan de groote gleibaan (echt heeel lang: je ben wel een half uur onderdeweg!), op me buik geswommen, op m'n rug gelegen met me foetjes boven de water, fan de waterkant gesprone, sonder hulp!!

Papa keek wel een beetje frutsteert...of soiets..hihi. Enniewees: goet he? Kanp fan me he?

Heeee...is ik weer!!

"ik drink op onse nieuwe pooging!!"
"ik drink op onse nieuwe pooging!!"

Einduluk mag ik weer es wat seggu! Ik kan nameluk heeel goe pratu ondertusse hoor. Enne... ik hep sooofeeeeeel geleert! Ik ben wel eg heeel stoer. Ik kan al lettes lesen! En ook sijfers. En ik weet alle kleure van de regeboog! En ik kan fan heel feel dinge afspringe!

Maar ookee, ik ben blij dat er weer een plekkie is foor mei om me fehaaltjes te fertellu en daar neem ik een drankie op! (lekkere peresap uit een grote mensenglas!)

De Allereerste!!

"Hier heb ik dus eg geen sin in...!"
"Hier heb ik dus eg geen sin in...!"

Nou, di's nog soiets fan fooreg jaar. Me eerste klassefoto. Ik fon er niks an. Papa mog niet mee naar de fotomeneer en toen moes ik huilen en toen moes ik met een mefrou mee die ik helemaal niet soo goet kent, want ik wil 't liefste usula hebbe, en toen moes ik daar staan en leuk doen. En ik kreeg er niks foor! Dus, hoewel ik heeel aantrekkuluk ben, was het tog bes swaar model te sijn...

Fejaadag!

"Ga weg met die fiese enge weeniewat!"
"Ga weg met die fiese enge weeniewat!"

Hi fens!

Ik was jareg en het was sooo leuk! Papa en mama songen heel fals een lietje toen se me uit bet kwame hale, en toen ware er ook balonnen en toen moch ik mee naar het grooote bet en daar waren allemaal kaadoos! Ik heb lekker geen pap gegete maar fesse warme brootjes met haageslag! Mjum! En toen sein we met de trein naar de speeltuin gewees waar ik fooral auto hep gereje of andere kintjes van de auto heb gegooit. Enne, na mein slapie ware er allemaal mense en nog meer kaadoos en toen sag ik een hele doos met duuplo fan opa en oma en toen had ik geen oog meer foor kaadoos..hihi..Maar toen was er taart en da's alteit goe aleen hadden se er flamme op geset. Lefensgefaarluk!! Ik moest se uitblase maar dat durfde ik nie want er kwam allemaal heel eng spul af, soiets als rook maar dan heel gefaaluk en da's heel sleg foor mijn jonge longe. En toen bliese papa en opa se uit en toen was er weer die gefaarlijke rook! En dat nog wel op mein fejaadag!

Gelukkie hebbe se het goet gemaak met een heele staapel pakkenoeke!

Coole dag..Morgu weer??

Swemmu..

" Ik is soooo coool..."
" Ik is soooo coool..."

Haa Fens!

 

Jullie hebbe me fas gemist want ik was keifer weg! Wel 11 uur slape weg!

Ik was in Flankeik, daar waar Tata ook woont en ik was op autofakansie soals ik dat selluf al heel goe kon seggen en er was daar ook een swembat! Iedieaal foor als je hete foetjes heb...het koel lekker af! Ik fin de kleur ook errug mooi van het waater. Maar het alleleukste fin ik de swembrilletjes! Ik wil geen petjes op me hoofd, maar dese brillies staan so stoer, dat dat wel mag fan mij!! Ik deet se soms self op!

Keik dan, hiernaas hoe cool ik leik!

Pietu fanu Hoogebant: schuift maar op!!

Tlouwe..

"Oo, sit ik nie goe so??"
"Oo, sit ik nie goe so??"

Haai allemaal!

 

Nou, foor je gebore wort heb je geen idee hoe druk je 't sal hebbu als je eenmaal gebore bent, maar sjonge jonge, wat maak ik allemaal alweer mee!

Wij moesen naar een tlouwelij (dat is als twee mensu elkaar heel lief finnen en dan elkaar ringelins omdoen) en da was in een kerk en daar moes ik heeeeel stil sein, en iedereen keekt mei aan toen ik alsmaar hartop Tom zei..

Het was heeel leuk en die ene mefrou hat een erg mooie jurruk aan.  Ik heb snoepies gehad en poppekas gesien en heel feel fliegtuige waar ik feel naar heb gekeke net als papa en mama! Tlouwe is leuk!

Tuiniele...

"Een kloddertje waaater hieeer..."
"Een kloddertje waaater hieeer..."
Haai Fens!

Nou, wat ik nu tog allemaal moe doen! Papa noem het tuiniele en het is heel swaar en ik wor er errug fies van. Daar hout ik nie so fan..sant aan me hantjes, aan me foetjes..nie tof hoor!
maar ok, ik kreig er wel allemaal gaaf speelgoet foor om dat tuiniele goe te leeren en da's wel koel!

Hiernaas sie je hoe mama mij leer waater gefen aan plantjes. Da's heel swaar want water weeg veel dus help mama mein arm tillen. Maar ik fin dat niet alleen plantjes waater mag hebben, maar ook de stoep, en de emmer en de grote gieter. Papa en mama leiken daar niet alteit so mee eens maar alleen maar waater foor de plantjes is ook nie eerlijk, fin je wel??

Fehuis!

"Niet op de de dose lette hoor, alleen op mij!"
"Niet op de de dose lette hoor, alleen op mij!"
Haai Mensjes!
Ik hep heeel feel meegemaak foor een jonge fan mein leefteit! Ik is al ferhuis! Dat geef feel stress maar ik woon nu in een feeel groterder huis met heeel feel speelplek. Ik maak eigeluk fan alles me speelplek.

Ook fin ik de balsaal fein. Ik ben heeel hart aan 't oefene met rennu en ik ren van de ene kant naar de andere kant en dat wel ontelbaar faak (en niet alleen omdat ik nog nie feel kan tellen). Het is denk ik wel net sofeel als een matharon..
Maar ook leert ik hier goe foeballu. Hiernaas sie je mij in de pause fan mein treening. Aantrekkuluk siet ik eruit he? Hihi...

Pase..

"Kuikes...oferal kuikes..."
"Kuikes...oferal kuikes..."
Haai!
Wij hadde hier een heel leuk fees, 't heet Pase...Jammer dat jullie niet soon fees hadde! Het was heeel gesellie..heeel feeel kuiketjes op de tafel. Ik he die ook efe geproef maar die fon ik nie lekker..
Ook was er allemaal fruit en ei, gekook, maar ik fin alleen de binnekant lekker, die is ook geel net als de kuikes.
En lekkere brootjes...ook smulle. Het enige jammere is dat ik die niet met een lepel kan ete want daar ben ik toefalleg heeeeeel goet in geworde!!

Rugsak!

"Bedank enne....doei he!"
"Bedank enne....doei he!"
Ik hep een heele gaafe rugsak gekreegt die ik meeneemt naar de kinderopvang! Stoer he? Die neus is eg en kan je gewoon pakken! Toen mama foor 't eers mei de rugsak opddet, liept ik naar de deur en sei ik "daaaag!". Mama moes hart lagge maar daar is ie tog foor? Om mee weg te gaan?
Wat finde jullie erfan? Staat ie me mooi??

Bellu...

"Wat? Sijn de aandele aan 't kelderu?! Sell! Sell!"
"Wat? Sijn de aandele aan 't kelderu?! Sell! Sell!"
Hi Fens!
Ik is een druk mannetje hoor! Ik ben dol op knoppies maar omda ik in me gooi-en smijtfaase sit (gewoon effe tjekke hoe da klinkt als je een mobieltje of en beker door de kaamer gooit), mag ik nu ineens nie meer met papa's of mama's mobiel spelu..Dus bel ik met fan allelei andere dinge!
Hier belt ik met de beebiefoon, maar het kan ook heel goe met een knuffelbees, spons of een sgoen (alhoewel met een sgoen de febinding wel eg minder goet is hoor..). Ha! Slim fan mei he?

Knap hoof he?

"taadaaaa....!! Mein knappe hoof!"
"taadaaaa....!! Mein knappe hoof!"
Ik fin 'r niks an maar het resetaat is wel heelemaal geweldug! Mama heb weer mein haar geknip en ze hat een kinderdeeveedee op geset, folgus mei om me af te lijde, maar dat werkte nie, wan ik fon er niks aan. Gelukkuk kreeg ik de aftandsbedienink en kon ik zelluf iets uitsoeke op de teevee (ik mag alleen teevee keijke als me haar geknip wort...gelukkug groeit het wel heeel snel!!). Een hele goeie film hielp wel en kon mama mei goet knippu. Sie hiernaas de beste resltaatfootoo...knap hoof he??

Beterder!!!

Yeeahhh ...ik is beter!!!
Yeeahhh ...ik is beter!!!
Haaai Allemaal!
Wat was ik lang stil he?? Maar ik was erge siek en ik meot nog steets wel feel hoeste maar het gaat wel de goeie kant op! Net als mama...die was ook bes wel lang siek en saamen worde we steets sterkerder!
Ik kan weer feeel fakerder laggu en da kun je hiernaas wel goet sien he??

Siek...

"hahaa..ik kan weer lagguuu!"
"hahaa..ik kan weer lagguuu!"
Ik hat jullie al fetelt dat ik heeel siek was he? Nou, het gaat al wel weer wat beterder hoor! Ik is heeel dapper en ik sal niet de allerergste footoos late sien. Ik kan sints fandaag wel weer lagge, alleen m'n neus is nog nie helemaal goet en ik moe ook nog heeel feel hoeste en ik slaap dan ook nie heel goet en papa en mama leiken snags nie heel blij als ik wer een paar uur op wil blijfe voor melk en knuffels..hihi..

Mie laik!!!

"Mie heel heppie in de niewe huis!!"
"Mie heel heppie in de niewe huis!!"
Haai Fens!
Tuweil ik dit sgrijf, ben ik erge siek dus is het nie so lang..uche kuche rochel..
Maar ik ben wel errug blei met m'n nieuwe huis! Sal wel fei sijn als ik nie elke keer op en neer hoef tusse mein 2 huisjes, maar ok..dat is misscgien wel een beetje een luukse probleem he?? Hihi...kuch kuch..
De floeren sijn so sag en de plankjes sijn so mooi! Ik fin het een leuk huis en papa en mama mogen daar bleifen van mei! Kom je gau keike?

Cool man...

"Ik is de jongste klussert fan Nederlant!"
"Ik is de jongste klussert fan Nederlant!"
Haai Fens!
Nou, ik hoef nie te fertellu dat mein lefentje nu heeel hekties is! Ik maak fan alles mee! Ik mag nog nie feel klussu maar hie sie je mei wel heeel stoer in aksie! Ik heb de 'headset' op fan de meneer die de floere opsguurt bij ons. Staat me goet he?? Hihi..

Bep..

"Leuk hoor, die knuffels maar dat ding met miljoen knoppies (toetsenbord) fin ik veeel cooler!
"Leuk hoor, die knuffels maar dat ding met miljoen knoppies (toetsenbord) fin ik veeel cooler!
Hi Fens!

Nou, wij gaan leuk woonu! Gaaf huis man..ik verdwaal beina en mein autootjes die thuis alteit teegen de muuren opboksen, die haalen daar geenees de muur! Koel man!

Wij moeste ook naar een heele nette meneer die een heeel ingewikkelt verhaaltje voorlas, meer foor papa en mama dan foor mei want ik fon het keisaai. Toen wilde ik weg en toen was er een heeel aardige mefrauw en die ging met mei speelen sodat papa en mama naar die saaie ferhaaltjes konde luisteren (saten niet eens plaatjes bei!). En toen nam Bep, want so heette dese mefrauw mei mee en ginge we fisjes keiken, die swemmen daar in de hal (eg waar!) en toen ik die nie mog fangen gingen we naar haar buroo en mog daar bofenop sitten en met al haar speelgoet speelen! Lief fan Bep he?
Se wilde dat ik ook nog ging sgrijfe op een duur papiertje...maar dat doe ik nie hoor. .Alleen bei een heel leuk ferhaaaltje wil ik iets teekenu!

Eisje!

"mmmmm....heelemaal foor mei..!"
"mmmmm....heelemaal foor mei..!"
Hai liefe fens!
Nou, ik maak fan alles mee en hep het er soo druk mee, dat ik nie so goet aan toekomt om te sgrijfe.
Maar ok, ik sat laatsts in de trijn en toen hep ik gesjopt en toen de folgende dag ging ik naar de speeltuin en naar de kintjesboerderei en daarna ginge we naar mein stamkafee en daar...daar kreegt ik me allereerste eisje!! Heelemaal graatis, alleen maar omdat ik so lief ben! Leuk he?? Fan mefrouw Conny. Sij is erg lief..
Hier sie je mein eisje..leuk he? Se hebbe me gesigje nagemaak..hihi..
Soals je siet ben ik heeel geot opgefoet, want ik eet heeeel netjes met een leepel. Knap he??
Ik fon het ook heeel lekker en die kou fon ik niks erg. Ik deet alsof het me niks deet maar het was best hout aan me verse tantjes!

Mein fejaardag!

Gefaarluk he?? Knap he??
Gefaarluk he?? Knap he??
Eiguluk is ik heeel moe na dese dag maar ik neem tog efe teit foor mein fans! Ik is fandaag jaarig gewees en ik is 1 jaar uot geworden en da's bes knap. Daarom wert ik fandaag ook goet beloont en waaren er allemaal leuek dingen. Meijn huis was fol ballonnen...leuke dingen hoor!
En ik heb berge met kaadoos gekreegen! Erg koele dingen allemaaal, en we sijn naar Blijgaarde Dierdorp geweest en daar heb ik heel feel beesies in het eggie gesien. Soms was dat wel lefensgefaarlijk! Hier sie je mij een grote zweefschotelvis pakke...dapper he??

Ook nog wel niew is dat ik met mama en papa hep oferleg en dat ik niet langer geot fon dat mein stukje op de site 'baby' heet dus nu is da aangepas en heet ik To! Goe he? Ja seg...baby is foor...eh..beebies hoor!
Ik ga nu naar bet want ik is eg helemaal kapot, soals papa da alteit seg...hihi...
Keuken!! (mijn beste uitsgeproku woortje tot nu toe en ik seg dat tege alles dus nu ook maar es op de site!

KEUKEN!!

hihi....daaaaaaag!!

Slapu in een tassie..

"Snurk..stoot (me hoof), snurk...stoot, ..snurk...stoot..
"Snurk..stoot (me hoof), snurk...stoot, ..snurk...stoot..
Haai al mein fens!
Hier ook fan mei nog een plaatje, ondanks dat ik het eiguluk heel druk heb hoor! Dat kun je hiernaas ook wel sien, want op fakansie fiel ik gewoon in dat tassie in slaap. Fooral als mama met het tassie liep...op een of andere manier was dat een hele bekende schommel waar ik so fan in slaap fiel, seker met dat geklots fan de see op de agtergront erbei...good ol' days...hihi..

Ik in een tassie..

Twee prinsjes met slappe lag!
Twee prinsjes met slappe lag!
Op fakansie hadden paps en mams een tassie gekog waar ik in kon sitten en da was best heel koel! Hier sijn we 'm saamen aan het passe in de winkel! Ik leik net een prinsje he? Maar dat ben ik dan ook eg! Hihi..Dese haddu we ook gekog en er sijn feel footoos mee gemaak en da was heel leuk! Ik kan alles errug goet sien en heb goeie tronkole ofer de sietuatsie. Heel fein wel..
Enne..staat me ook goet he??

Fakansie!!

Ik moe keifeel fertellu ofer me fakansie man!!
Ik moe keifeel fertellu ofer me fakansie man!!
Nou, papa en mama hebbu mei ontfoert naar een hele mooie plek...het heet Flankleik! Het is hier heel lekker weer en ik moe jullie eiguluk heel feel fertellu maar 't tiept so raar in s'n frans. Ik moet seker fertellu hoe dapper ik is in de heeeeeeeele grote santbak, die noeme so ook wel stran. En daar is ook een heeeeel groot batje, met woeste dingu die se golfe noeme en ik ben daar gewoon in ga staan!! Het is heeel kout maar wel heel goe foor je hoor! Ik ga gau ferder met dapper sijn en kamambèr eten...hihi... o refwar!!!

Ikke solo mio..

Gesellie blokje om met opa en oma...
Gesellie blokje om met opa en oma...
Haai!
Hat je het al gehoort? Papa en mama hebbu mei laatst ferlatu! Gemeen he? Wat wel weer een hele boel goet maakte is dat se mij ferlate haddu bei opa en oma, want die spelu lekker feel met mei en sein feeeeeeel geduldigter met mei dan papa en mama. En se woonen ergus met heel feel groen en da's goet foor mei, foor de suurstok of so..
Saafonts font ik het ferlaatspelletje nie so leuk meer en toen heb ik heeel hart gehuilt om se maar het was nie hart genoeg want se kwamu gewoon nie! Nouja, dan maar slapu en opa hielt de wag naast mein bet dus alles sou wel goet komu. Toen papa en mama de folgende dag terugkwaamt, heb ik se het wel fergeefu hoor... hoe kwam ik anders weer trug bei m'n eigu betje???

Dassie sonder jassie...

mein haar is spesiaal naar de sij gekam..sjiek he?
mein haar is spesiaal naar de sij gekam..sjiek he?
Haai Aillemaal!
Nou, wat je allemaal meemaak als kooter! Ik hat fan mein ooms niewe kleeren gekreegt, al heel lang trug en nu ging ie voor mei kooken en wilde ik als kadoo foor hem er netjes uitsien (en foor mein andere oom netjes foor sein verjaardag) dus hat ik dese kleertjes aan! Papa was het er als boer eiguluk nie mee eens maar als kado foor mein oom mog het dan dese keer wel. Ik lijkt ineens wel 4 x so out he? Ik ben dan ook wel heeel slim, dus da kan ook wel.
Er sijn heeel feel footoo's fan mei gemaak...missgien set ik er wel wat meer in...hihi...so knap! Da sie je niet faak...

Knoppies...

missgien past hier ook wel een knuffelbees in...
missgien past hier ook wel een knuffelbees in...
Haai Allemaal!
Het sein erg drukke teiden hier foor mei. Papa en mama nemen mei elke keer mee naar allemaal huisen om te keiken en ik moet eke keer mee, maar bei het laatste huis waaru se ineens wel heeel blei en moeste ze feel lachu. Nouja..gekke lui. Maar daar belt ik nie foor. Ik kan sinskort kruipu, egt erg stoer al seg ik het selluf en dat heb als foordeel dat ik bei feeel meer knopjes kan. Ik ben dol op knopjes van de teeleefoon en de moobiels, en die kastjes met hele feele knoppies (moeluk woort..heel lang woort ook), en nu kant ik ook bei dit ding! Met lekkere grote knoppies die zoem en klapgeluitjes maken als je erop druk en ik fin het heeel spannent. Ik gloof nie da het mag, maar heb ik lak aan hoor! Ik kan nu kruipu en dis mein belooning!

Platneus..

Raam smaakt heeel raar..
Raam smaakt heeel raar..

Haai Fens!

Wat ik fandaag weer allumaal heb meegemaak, da gloof je nie! Ik was op de middenstip van Needeland en dat heet Utreg, en daar ging ik eers naar Sander en Dirk met wie ik leuk heb gespeel. Sei hebbe een gaafe sandbak ook en ik heb ook van hun lekkers meegesnoep. Papa en mama dronek rosieviesee met bubbels en moestu daar hart van lachu!
Daana ginge we naar Karin en JanHildo en die waren erg lief voor mei en daar hadde papa en mama taart maar ik mog niks daafan en da's nie leuk, maar toen laterder ginge we spele bij een raam (het beelt fan meselluf is nie so goe als met een spiegul, maar tog wel leuk genoeg). En toen waaren sij aan de anduru kant van de raam en da was heel leuk. En ik kon ook met mein gesig tegen de raam en da foelde heel gek, en soals je kan sien kreegt ik er een hele gekke neus door. Gelukkug is dat latur tog wel weer goet gekoome. Helemaal fan meselluf ben ik toch op se mooist...

ai rok!!

so cool...tis gewoon gefaarluk..
so cool...tis gewoon gefaarluk..
Ja, da's eiguluk alles wat ik wil seggu..meer erofer seggu is nie so cool: ai rok! De's all!

Lesu...jaja..

Slim is ik he??
Slim is ik he??
Soals je siet op de footoo leik ik errug slim omdat ik al kan lesu. Fooral plaatjes kan ik goe lesu. Die swarte kriebuls erbei fin ik faak onduiduluk. Maar..ik sit hier in onse bliebioteek zoals dat heet, en leik ik dus niet aleen heel slim maar is ik het ook! Mama koop steets meer boeku foor mei en als ik se self nie lees, lees sij of papa mei foor en da fin ik heeel leuk! Maar hier het beweis dat ik het ook eg self kan!

Eg waar hoor...ook hier!

Da's een goeie mop mama!!!
Da's een goeie mop mama!!!
Jaaa!! Tog effe tjekke he?? Hihi...

Ik kan kniptoogu!!

wink wink!!
wink wink!!
Haai al mein feine fans!!

Ik heb weer heeel spannunt niewz! Ik kant knipoogu! Het is heeeeel moeluk en ingewikkult, maar ik kan dat! Ik wis eers nie wat al die mensu dedu naar mei, zo met 1 oog dig en weer open en dan laggu erbei enso, maar dat heet dus knipoogu.
Nu ben ik heeel hart gaan treene en nu kant ik het ook! Ik moet wel erug hart konsentreere maar dan gaat het ook errug goet. Ik kan het eiguluk wel twee keer so goet als iedereen, want ik kan het met bijde oogu tegeleik!! Doe dat maar 'es na!! Haa!

Twee tantjes..

die twee rooie stompies sein mein tantjes, geen bietjes!
die twee rooie stompies sein mein tantjes, geen bietjes!
Hep ik jullie al fetelt dat ik nu 2 tantjes heb?? Ik sabbel er soms op en dat foelt heeel gek. En ik fin dat ik er bes gefaarluk uit sie, fin je nie? Maar je hoef nie bangte sijn hoor, want dat rooie op de footoo is geen bloet hoor, maar rooje bietjes! Want ik ben nie eg soo gefaarluk hoor! Eiguluk ben ik erg sgatteg...hihi..Maar kunne jullie me tantjes wel sien hiernaas? Goet soeke hoor!

Snurk...

Slapu staat me ook goe he?
Slapu staat me ook goe he?
Wissen jullie al dat ik heeel goe kan slapu?? Da's bes moeiluk als je so actief ben als ik! Glukkeg hep ik een errug rusgeefende slaapkaamer, dus da luk me wel. Enne..hier lig ik nog op me rug maar de laatste teid slaapt ik liefer op me regtersij. Ik trek me dan self om aan de speile, en dan kan ik so lekker op me sij ligge. Dan loopt m'n kweil ook makkuluk weg..hihi...

Ik slaap sints kort met tuttie..fin ik wel geselig maar als se weg is, fin ik dat ook goe. Sij heef ook haar eigu lefen. Maar saampies slapu is wel gesellie! Enne..ik doe ook alteit kiekeboe foor ik gaat slape..ik trek dan self me lakun ofer me gesigtje en slaat ik self weer weg! Papa en mama finden dat errug leuk dus om hun een lol te doen, doe ik da faak efen voo se weggaan...sgattig he?

Heftuuuuggg!!!

Is dit knap of wat??
Is dit knap of wat??
Haai allumaal!
Ik hat al heel lang niks geschrijft maar dat is omdat ik soo moe is saafonts, omdat ik oferdedag heel hart me bes doet om te leren kruipu. Ik kan al heeel goe teigere soals se dat noemu, maar ik kreig m'n knietjes er nie so goet onder...da kreig ik seg maar nie onder de knie.. Maar da's bes handeg hoor, want so poets ik wel heeel de kamer sgoon! Maar ik treen wel heeel hart want da kun je hiernaas goe sien: ik kan met mein spierballu wel op me foete en me handu staan! Da's eg heftuug man! Ik kreigt er wel nog mooiere spierballu fan! Als dat nog maar in me sjurtjes pas...

Mootor reidu!

Ik durf 't niet te segge maar ehh..dit staat me ook al goed he!
Ik durf 't niet te segge maar ehh..dit staat me ook al goed he!
Mein hobbies wordu steets gefaarleker en ekstreemer! Hier durft ik al op een echte mootor te sitten! Als ik bei de pedaalen kon, was ik so weggeredu! Eg waar!
Dit is ook fas een goeie beeb-magnet: kreig ik allemaal meissies agter me aan! hihi...

Heen en weer en terug en heen enso..

Laaaachhuuuu!!
Laaaachhuuuu!!
Haai Allemaal!
Jullie hebbu me fas gemis want ik was errug fer weg! Ik moes weer lang in de oto maar dat fin ik eiguluk wel ookee de laatste tijt..
 We ginge naar een huisje in een bos en daar was ook een speeltuin. Ik mog van mama niet alleen op het springkussu maar ik mog wel met mama op de sgommel! Dat is leuk man! Dan ga je heen, met heel feel wint in je gesig, en dan weer trug, en dan is er ook wint! En dan ga je nog een keer heen en da's eg heeel leuk! En dan nog eens en weer. Mama wort er nie moe fan..sij fint het ook heeeel leuk! Nu wil ik er wel ook so eentje tuis..op het balkon misgien?

kooninginnetjesdag

Jong Ooranje boofu!!
Jong Ooranje boofu!!
Hi Allemaal!!!
Wat finden jullie fan mein stoere hooftding? Het heet iets heel  ingewikkelts...een bonanza of zoiets. Mefrouw Beatriks want die was jaarig geloof ik, of iemant die zij goet kent, maar het was in elk gefal fees! Ik gloof dat ik dat wel leuk fin! Ballonnen enzo, en ik was heelemaal in oranje en papa en mama ook, maar het staat mei wel 't leukst! Balloonen vind ik heeel erg leuk maar mama keikt altijt een beetje bang als ik erin kneip! Weet niet waarom dat nu weer is...wat kan er nou mis gaan met lugt?? Stresskip diemama van mei...hihi..
nou daaaag!!
oja, wil jij missgien ook wat in het gastuboek sgreifu? Da word ik sooo vroluk fan! Dank je wel alfas! doeeeeiiii!!!

Schommelhanggeval

Staat me ook al goe he??
Staat me ook al goe he??
Haai!
Papa heb iets leuks gedaan! Hij heb een leuk stoffie opgehangu en daar kan je in sittu! En da wiebelt heen en ook weer trug! Kei eng maar wel erg cool! Ik hep gehoort dat je geen mamamelk erin moet drinken maar een kokteel...ik wee nog nie wat dat is, maar da kom ik wel achter..hihi...

Spul..

"hihi...verbodu bessies...hihi..niks seggu hoor!"
"hihi...verbodu bessies...hihi..niks seggu hoor!"
Nou, het is so fer...mein papa en mama sein aan het puureren gegaan...alles wat s ekunne finde maku se tot prut en dan moet ik het opete en dan keike se heel strak naar mei of ik het lekker fin en make se feel fotoos (maar dat is fooral omdat ik leuk ben denk ik...weet nie of het met die prutjes te maku heef...). Nou, hier gingen ze zwarte bessies prutte en mei geven..bes lekker hoor, maar se haddu nie goe gelese want die magt ik pas hebben als ik 12 maandjes out is...da's wel beina hoor, maar nu nog nie...hihi..sukkels...missgien doen se stiekum ook wel een keer sjokola...dat mag folges mij pas bei nog feeel meer maandjes..hihi..

Swim pents!

Nu gauw swemmu leeru!!
Nu gauw swemmu leeru!!
In het kaader fan feul pents, hier nog een! Mama is namuluk weer wesen sjoppen en dan kreig ik keifeul kleeren! Leuk he? Nu dese swempents. Best gek want papa wil dat ik in m'n blote billen rondloop (met sulke mooie als de meine snap ik dat ook wel) en nu heb ik toch swempents! Staat ook wel stoer he? Ook Hawaii trouwus. Ja, er is feel te segge foor free-range tushy, maar ls mein bum er sooo hip uit kan sien, is dit wel een groot dielemma!!
In het allubum meer footoos van mijn bum...hihi..Ook sonder mama, sodat alle aandagt naar mei gaat!

Hawaii pants..

En als je mama wegdenk, sta ik helemaal alleen!!
En als je mama wegdenk, sta ik helemaal alleen!!

Hi Allemaal!

Nou, de somer is begonnu en ik heb gister hele stoere Hawaii pants gekreegd! Erg cool he?? Ik hep er fandaag al mee in de son geseten sodat ik nog bruiner wort en nog stoerderder. Dese pants heeft ook korte peipies sodat m'n sterke kuiten ook heeel goet te sien sijn, dus als je niet meer weg kom van dese site, dan snap ik dat wel hoor!

Oja, dese pants heb ik ook nog in Army-look.. ook stoer he?? Komen ook nog wel fotoos van!


Daaaaaaaagggg!!!!!!!

Happie doen!

Wie heef dit nou weer fersonnu?? Yakkie bah!
Wie heef dit nou weer fersonnu?? Yakkie bah!
Nou, leuk hoor. Papa en mama haddu weer wat fersonne..ik moes eten, en niet lekker makkuluke lekkure happies uit een pottie...neeee, ik moes allumaal van dat sellufgemaakte sut eten. Sellufs bloemkooool! Yuuk!
Nee, doet mei maar potjes..(wel bio natuuluk), wel so soepel en sagt foor mein keeltje...hihi..

Een beetju jaarrug!

Ehh...'kweenie of ik dit so leuk find...
Ehh...'kweenie of ik dit so leuk find...
Haaai alle mensjes!
Ik ben fandaag erg stoer want ik is al wel ses maanden out! koel of wat! Papa en mama hebben allumaal dingen opgehangt in de kamur...sooitje man! Wel met allemaal kleurtjes...pas helemaal niet bei de woonkamer maar dat sal ik maar nie seggen tegen se...se leiken er soo blei mee!

Die ballen met lug sein wel grappige dingen hoor! Moeluk fashouden...dat wel. Se skwieken ook als je erover heen aait..hihi..heel leuk. Maar mama hat ook iets niet so leuks bedagt met die bal...iets met me haar. 'k Weenie hoe se dat doet maar so sit m'n haar anders nooit hoor!

Fiesioteerapie

Papa lijdt  me efen af fan m'n spiegulbeelt...
Papa lijdt me efen af fan m'n spiegulbeelt...
Haai Allemaal!

Ik sit sints kort op fiesiooteerapie, da's een heeele sware sport! Ik sit daarop omdat ik feels te snel wil staan terweil mein leif noch niet goet genoeg ontwikkelt is foor mei om te staan of te loopen...seggen se..(echt wel!!) Se is erg aardeg de mefrauw en se heeft veel leuke speeltjes. Maar ook een spiegul en da's heelemaal cool!! Ik foel me alteid feel beter als ik meselluf even sie..heb jij ook fast als je mei efen siet!

Stoere muts!

en ik lach ook nog met die wint...knap he?
en ik lach ook nog met die wint...knap he?
Hebben jullie mein stoere muts al gesien?? Normaal hau ik nie so van mutsen maar dese staat wel errug cool, alsof ik al motor reid zeg maar. Ik leik ook wel een beetje russisch he? Dese muts is ook makkelijk op te doen...hij gleidt zo op mein hoof. Dat trek ik wel. I'm cool...

Fakansie!!

Folgens mei hier naar regts, papa!!
Folgens mei hier naar regts, papa!!
Nau, jullie hebbu me fas gemist! Ik was weg, erg fer weg! Daar gaat ik nog een boel ofer fertelle hoor! Maar het was een heeeel groot afontuur! Op deze foto sie je dat ik papa help met de roete. 'k Sweer je, sonder mei saten we nu egt heeeel ergens anders!

Zweefoma..

Als oma Liya maar gulukkig is....
Als oma Liya maar gulukkig is....
Hi piepeltjes!

Vlak voordat opa Cees en oma Liya naar Sjina gingen, kwamen ze efen bij mei langs. Dat was erg gesellie! Ik heb se goet laaten laggen, en se waaren erg onder de indrukt van mein mooje bolle wangen. Mama hat se laten sien hoe wei fliegtuigje speelen en dat wilde oma Liya ook doen met mei, maar dat lukte niet soo heel goet. Se kreeg mei niet holisontaal, dus sweefde ik rechtop. Was wel een beetje raar maar sij hat er in ieder gefal wel lol in!!

Ofergrootmama!!

Hier staan we dan: ofergrootmama  en meselluf!
Hier staan we dan: ofergrootmama en meselluf!
Dit is errug stoer: ik heb mein ofergrootmama ontmoet!!! Cool he?? Ik ben beina 4 maanden oud maar sij is wel 1060 maanden oud ongefeer!! Feel he? Dat is wel meer dan 250 x so oud als meselluf!!
Se is errug lief en se vont dat ik mooie donkere oogen had...jaaa, sij is erg lief!
Se staat leuk op de fotoo he? Ik was net met iets anders beesug, maar 'k wee nie meer wat...ik was fas aan het keiken of er nog koekies uitgedeelt werden...hihi..

Snurkjurk

ik bleif wel heel hip he? Alles staat me eiguluk errug goet..
ik bleif wel heel hip he? Alles staat me eiguluk errug goet..
Nou, na 3 maantjes inbakeren (waar paps en mams mij er doen laten uitsien als een glimworm..) ga ik langsaam wennen aan de snurkjurk. Hoe finnen jullie 'm?? 'k Moet er erch aan wennen..maar wel handig want ik kan lekker blijven sabbelen..knuisje uit het vuisje! M'n handjes zijn frei!! Ik weet ook niet goet waarom ik elke keer weer moet huile als ie aanmoet. Weet jij 't misschien??

Frieky eng!

hier keik ik noch heeel rielekst...maar ben het nie hoor!
hier keik ik noch heeel rielekst...maar ben het nie hoor!
Haai!

Nou, paps en mams hebben weer iets eng bedagt. Ik moet dan in so'n raar ding die se maxicoosi noemen. Da's nog niet so erg, maar dan...ik wort in een eng ding getilt op 4 enorme wielen en het maakt heeel veel herrie en alles trilt en sjeekt. En alles gaat dan heel snel aan je voorbei, alsof je beina doodgaat. Heeel frieky! Se noemen het oto, geloof ik...ik fin er niks an. Dus ik set het op een gillen! Helpt niks geloof ik...ik hoor se praten over een trip naar Tata...die woont in Frankreik...da's heel lang gillen weg! Wie kan me hellupu??

Mein eerste Kersmis!

Ik lijk so wel een stoere kers-elf, fin je niet?
Ik lijk so wel een stoere kers-elf, fin je niet?
Nou, wat een afontuur! Ze hebben zoon raar feest en dat noemen se Kers! Wel cool, met een boom enzo! Die boom heb allemaal lichies en kleurtjes en staat pal naas mein box dus kan ik 'm geweldug goet sien! Papa heeft het balkon buiten versiert met lampjesdraad dus dat is ook heel leuk om naar te keiken! Mama had een wijntje op dus dat was ook voor mij heel leuk! (burps!), en ook al dat lekkere eten vond ik wel erg koeel! Enne..die kersmusiek is ook heel leuk, ondanks dat papa dat niet so vind!
Wat niet so heeel leuk was, is dat ik een rare muts op moest. Ik hou helemaaal niet van mutsen en deze vond ik helemaaal raar! Maar..eh..hij staat dan wel weer heel goet, fin je niet??

Hot Bottom!!

Me and my bottom in aksie!
Me and my bottom in aksie!
Keik es wat ik heb gekreegen?? Een hele hippe romperd, van de moeder van m'n suikeroom Ed. Cool he?? Nu zie je alleen m'n billen waarop staat dat ik een bofkontje ben...hihi. Dat is ook so want mein paps en mams sijn sooooo leuk!! En op de voorkant staat ook nog mein naam: Tom. Helemaal ook goed gespelt, knap he??

Oja, je kunt hier nog meer fotoos van zien in het allubum.

I am huge!!!

Kun je sien hoe goed ik eet???
Kun je sien hoe goed ik eet???
Nou makkers!!
Vandaag bent ik weer naar het consternatieburoo geweest en wat ik al dacht (want paps en mams krijgen me haast niet uit bed getild zonder een hernia te krijgen), is waar: ik ben enoooorrrm!!!
Ik weeg heelerg veel, 5460 grammetjes (bijna 5,5 kilo...mein vriendin zoe woog 5 kilo toen ze 3 maanden oud was en ik ben nog geen 2!!). Heavy he??
Enne...ik ben 58 cm lang, als ik niet op mein tenen sta. Word je al bang??? En ze zeiden ook dat ik erg vooruit liep qua kommunikatie omdat ik zoveel babbels heb, en wil kletsen met iedereen. Dat kunnen andere beebies pas over een maand en ik nu al! Ik glom van trots! En daarna huilde ik snel want ik had erge honger gekregen van al dat meten...

Een heeele grote Tummy Tub!

Mooi bruin ben ik al he??
Mooi bruin ben ik al he??
Haai!
Ik mag sints kort met paps of mams mee in de heeeeele grote Tummy Tub. Noemen ze een badkuip geloof ik... Lekker man!! Ik mag dan baantjes trekken zodat mein breede schoudertjes nog veeeel breejer worden. En ik kan ook erg lekker ontspannen in dat bakkie...zo lekker nat , en warm en stil en....zzzzzzzz....

Assistent van papa!

ik kan wel 1000 aanslagen per mienuut!
ik kan wel 1000 aanslagen per mienuut!
Jaja, papa is alweer aan het werk. Ongesellie hoor...Dat is wel erg veel mama op een dag! Maar, gelukkeg werkt papa ook veel thuis en kan ie alle hulp gebruiken! Hier op de foto help ik mee aan z'n nieuwe boek...ik kan al goet tiepen he???

I'm gonna be a rich baby!!

Levensgevaarlijk!!
Levensgevaarlijk!!
Nou, je gelooft het nie, maar Opa Joop heeft een spaarekening voor mij geopent!! Cool he? Daarmee kan ik later misschien wel studeeren, of nog leuker, surfvakanties houden in Austraalieje! Ook heel belangreik!

Voor al die vrienden van paps en mams die niet weten wat ze met hun kerstbonuzsen moeten doen, is hier mijn reekening nummer..fluister fluister..:W 195-49266. Mooi nummer he? Het rare is wel dat meneer Posdbank het zo heeft gedaan dat je niet ineens daarop geld kan storten, maar dat moet dan weer via een ander gironummer (en wel giro 4422100 waarbij je moet schrijven 'Postbank Sparen' waarbij je mijn naam ( dat is dus Tom) en reekeningnummer moet doorgeeven....maar dit heb je niet van mei hoor!! ..fluister fluister....).
Ik zoek zelf vast een bijbaantje want niks is zo belangreik als een goeie studie (of surfplank! of vliegles want ik moet eco-piloot worden van papa en mama...). Oja, die leew is een kadootje en ook een spaarpot die gromt! Eng he??

Aan de fles!

Wie is die gozerd van wie ik nu m'n happie krijg???
Wie is die gozerd van wie ik nu m'n happie krijg???
Nee, nee: ik drink alleen nog steets mamamelk (shaken, not stirred), maar ik heb nu ook geleert hoe ik uit een flesje moet drinken! Nou...da's echt keimakkelijk! Het loopt er beina somaar uit! Scheelt heel veel spierpein aan je kaken, man! Dat mag van mei wel faker!..hihi...Niet tegen mama segge hoor! Da's sielug..

Lekker hanguu..

Let it hang loose..
Let it hang loose..
Nou, lig je er een keer uitgeteld bij, moeten ze er meteen weer een foto van maken...leuk hoor!!

Ik kan het in ieder geval van harte aanraden! De buikligging is echt supercomfy en als je lange dagen maakt zoals ik, dan val je er wel es bij in slaap!

Almost home!!

kunnen jullie me wel zien??
kunnen jullie me wel zien??
Vandaag de 6e november was wel een coole dag. Ik heb eerst heel hard lopen huilen in de hoop dat ik weer es in de draagdoek mocht, want da's echt lekker man! En taddaaa: gelukt! Maar...vandaag mocht ik voor het eerst sinds m'n komst bij mama in de draagdoek! Dat was wel apart want het bijna weer alsof ik thuis was....mama's hartslag heel dichtbij, weinig ruimte en haar (eeuwige) gebabbel erbij...Het ligt iets hoger dan m'n ouwe huisje, maar het voelde wel bijna zoals de 'good ol' days!'
hihi...zucht....slaap...snurk.....

Zware sport..

heavy man...mijn hoofd..
heavy man...mijn hoofd..
Haai..
Leuke lui bij dat consulswatieburo of zoiets...die hebben bedacht dat ik elke dag even 10 minuten op m'n buik moet liggen...Niks leuk. Het klinkt heel relaxed, op je buik liggen, maar het komt gewoon neer op dat ik zware push-ups moet doen!
Nou probeer ik me daar vaak onderuit te wurmen door gewoon wel lekker te gaan liggen en op m'n knuisje te sabbelen, maar dat is geloof ik niet de bedoeling..
Nou, ik geef het je te doen...push-ups met mijn zware (maar mooie) hoofd. Ik heb keiveel hersens man!

Helemaaaal OK!

Wel koud..zo'n luistergevalapparaatje..
Wel koud..zo'n luistergevalapparaatje..
Haai Allemaal!
Misschien was het al wel opgevallen maar ik doe deze colum lekker zelf en papa en mama doen de rest...wel fijn om m'n hartje ergens te kunnen luchten over hoe het hier allemaal gaat!
M'n laatste avontuur was het consultatiebureau op de 3e ...da's ook wat. Kom je ergens voor het eerst, moet je meteen uit de kleren!! Maar..ik ben helemaal gemeten, gewogen en gechecked en ik ben gewoon helemaal OK!
Ik is al 33% zwaarder dan toen ik er net was..ik weeg nu 4,4 kilo schoon aan de haak! (met dank aan mama!). Ik ben al 4,5 cm langerder dan eerst en m'n hersentjes groeien ook keigoed: m'n hoofd is al 2,5 cm groterder dan eerder..! Cool or what! Ook zijn m'n hartje, longetjes, buik en balletjes allemaal in top shape (zoals ik al eerder had gezegd.). So, I am here to stay!! Not only looking good but also feeling good!

4 weken!!

Wat een torso he??
Wat een torso he??
Hi All!

Vandaag weer een meilpaaltje hoor! Ik ben nu 4 weekjes oud en het gaat erg hard! Ik ben al uit m'n eerste kledng aan het groeien en paps en mams vragen zich af of ik de luiervoorraad maatje 1 nog wel op krijg...hihi..
M'n armpies zijn al een stukie steviger zodat ik meer indruk op de meissies kan maken, en m'n spillebeentjes worden nu al erg indrukwekkend gevuld! Om over m'n torso maar niet eens te beginnen!!

En steeds vaker kijken m'n oogies samen in de goeie richting en niet ieder voor zich, dus ...kijk maar uit ladies!! I'm here to stay and looking good!!

Visite!

me and my gal....hihi
me and my gal....hihi
Hi All!

M'n nichtje Zoe  is op visite geweest (dochtertje van Danielle die weer nichtje is van mama...complicated stuff)en we hebben een gave fotoshoot gehad! We hebben wel 30 foto's gemaakt en ik sta er uiteraard heel gaaf op!
Ze is wel een beauty he, die Zoe...wie weet over een paar jaar..hihi...!!

Haha...ingehaald!!

wat zal ik vandaag weer es kiezen van het menu??
wat zal ik vandaag weer es kiezen van het menu??
We hebben lekker de ooievaar ingehaald! Baby is er al wel lekker! errug fijn, want m'n buikje scheurde bijna uit, ik kon bijna niet meer van de bank komen en de baby strekte zich nog steeds met alle gevolgen van dien (niks minder ruimte, gewoon harder trappen!).

O, Tom wil even wat typen..
"jaa, ja, op dese blatsij kun je mein afontuuren volge, als je da leuk vind...ikke wel.."

Check het hier!!


9 maanden banner


Kijk es: je kunt precies meekijken hoever we zijn! Let op: lees daar waar de baby hangt!
;-)

Ok...nog een foto dan...

Baby duwt zich af  tegen de baarmoederwand voor goeie foto.
Baby duwt zich af tegen de baarmoederwand voor goeie foto.
Hier is nog een foto!! Schatje he?? Precies vandaag is de baby 29 weken en vandaag bij de verloskundige was alles wederom strak in orde! Het hartje was luid en duidelijk, en de verloskundige geloofde niet dat Udo het hartje door m'n buikwand had kunnen horen!! Zij dacht dat ie toch echt in de was was geweest met mijn hartslag, maar Udo hoort echt wel verschil tussen 140 (baby) of 60 (me) slagen per minuut!! My hero!

Baby Piksjurs!!

Cute or what!!
Cute or what!!
Hi lieve allemaal! Nou, afgelopen zondag, met de baby 27 weken en 3 dagen oud (in-buiks), zijn we naar Gouda geweest voor een zgn 3D echo! Dat zou de 1e keer zijn dat we ons kleintje echt te zien zouden krijgen, want zoals te zien hiernaast levert dit meer echte foto's op, dan die zwart wit 2D Rorsach-vlekken waar bijna niemand wat van kan maken, behalve enthousiaste ouders (en zelfs die moeten zoeken..). Errug leuk!! In de wachtkamer tijdens het lezen van de berg geboortekaartjes die daar stonden werd ik al emotioneel, dus dat beloofde niet veel goeds..
Eenmaal binnen werden we door de aardige Patricia geholpen, die geheel in lijn met onze traditie eerst even met iemand moest bellen (zij het deze keer wel op een vriendelijke manier). De hele echo-sessie staat op dvd met haar commentaar (en die van ons in de verte) erbij. We begonnen in zwart/wit om te weten hoe de baby lag, alles min of meer klopte (om enge beelden te voorkomen) en toen werd er ge-3-deed! Yeah!! Nou, dat viel niet mee: baby had besloten het neusje te begraven in m'n baarmoederwand (kan nu nog zonder verstikkingsverschijnselen) wat dus bar weinig gezicht-plaatjes opleverde. Het neusje zat meteen aan de andere kant van het echo-apparaat (met alleen m'n dikke vel ertussen) en da's te dicht bij voor goeie opnames (baby wilde wel errrug graag op de foto!). Dus na verschillende pogingen zijn we de baby beetje gaan pesten en duwen enzo, in de hoop dat ie van houding zou veranderen of het armpje wat stug voor het hoofdje zat, weg zou halen. nee hoor...erg eigenwijs...duidelijk een kind van papa! Daarna moest op m'n zij gaan liggen en met adem inhouden wisten we enkele milimeters ruimte tussen neus en baarmoederwant te bemachtigen en konden we wat shots maken. Hiernaast zie je baby met knuistje in linkeroog. het armpje lijkt open te liggen maar is dat niet: dat is een gevolg van de scannningtechniek...dus no worries! Vinden jullie het geen schatje?? (echt een kindje van mama...hihi!!).
Als jullie lief zijn, zal ik binnenkort nog een foto op de site zetten, ok? Enjoy!!
 

En nog een!!!

Volgende keer 'n andere achtergrondkleur!! (anders zie je 't niet..hihi..)
Volgende keer 'n andere achtergrondkleur!! (anders zie je 't niet..hihi..)
Hi Darlings!!

Vandaag wederom groot nieuws!! Udo heeft vandaag voor het eerst via de buikwand het hartje van onze koter horen kloppen!!! Yeahh!!!! (koter's hartslag ligt zo rond de 140, die van mij rond de 60 dus da's wel makkelijk te spotten..). Erg cool!! We zijn al weken bezig (Udo dus eigenlijk), met de aanbevolen wc rol die speciaal voor mijn comfort al is bewerkt voor een extra zacht randje! En dan mag je dus de rol zelf niet vasthouden, want dat levert weer ruis op, maar vanochtend, zonder wc rol ging Udo effe luisteren (wat niet makkelijk is gezien m'n schreeuwende maag met zwaar onsubtiele geluiden (Boontje zou best wel eens doof geboren kunnen worden..), en taaadaaaa!!!!!! Yes!!!
Leuk leuk leuk!!
En vanwege de occasion, een foto van Udo's buik!!

Hugs!

Mijlpaal!!!

Volgende keer maar weer een foto van Udo...hij heeft nl. ook een buikje..
Volgende keer maar weer een foto van Udo...hij heeft nl. ook een buikje..
Jaja, er is weer een!! En dat alweer zo gauw!! Als jullie nog tips hebben hoe ik het kan vieren (zonder biertjes, wijn of champagne), dan hoor ik die graag!!

Oja, de mijlpaal zelf...vandaag is 26 weken!! En dat wordt toch onder zwangertjes een beetje als mijlpaal gezien, omdat dat als grens wordt getrokken waarbij de baby een overlevingskans heeft buiten de baarmoeder, mocht ik vandaag zeg maar spontaan bevallen. Het is natuurlijk veel beter dat baby nog effe lekker binnen blijft kamperen en geniet van het redelijk zorgeloze bestaan (geen poepluiers, geen moedermelk met rare smaakjes, geen enge visite die veel te dicht bij komt met enge geluidjes etc), want dan kunnen de longetjes met name zich wat beter ontwikkelen! Maar het is toch wel een fijn (maar ook een beetje maf) idee..
Baby is al 33 cm groot dus dat gaat al lekker!! Met elke centimeter baby komt er alleen ook weer een kilo bij....iemand nog kilo-rem-tips??

Nog maar 100 daagjes!!!!

My view...looks even bigger this way!!!
My view...looks even bigger this way!!!
Hi All!!
Volgens m'n ooievaarmetertje is het vanaf vandaag nog 100 dagen te gaan!! Yeah!!  Voelt ook alweer als een mijlpaal! (ik geeft toe dat ik wellicht iets teveel mijlpalen voel, maar je kunt eigenlijk toch nog nooit iets teveel vieren, of wel soms?).
De foto hiernaast is een buikfoto van bovenaf...zeg maar mijn uitzicht heel de dag. Ik ga gauw het vieren!! (Udo is weg dus vier ik het maar even alleen..).

Mozart baby??

Mozart baby??
Echt niet! Afgelopen week hebben we de kruimel de 1e muziekles gegeven...na lang dubben ben ik begonnen met Norah Jones: rustig en toch vrolijk. Jammer dat je niet naar binnen kunt kijken om de reactie op het gezichtje te zien! ("Wat een zeiknummer, mam! Mag ie uit???"). Uiteindelijk wordt er natuurlijk naar Madonna toegewerkt omdat de enige muziek is waar mama non-stop naar kan luisteren over lange tjd! Oja, de baby wordt alleen lastig gevallen als we zeker weten dat baby wakker is (en dat is duidelijk voelbaar!).

Nu hopen dat als baby geboren is, de muziek sweet ol' memories teweeg zal brengen aan die gave baarmoedertijd!

De nieuwste buik!!

Strepen zouden toch afslanken??
Strepen zouden toch afslanken??
Wel jaaaa, dat groeit maar door en maar door! Het voordeel van dit formaat buik is wel dat mensen niet langer denken dat je de avond ervoor stevig getafeld hebt (wat 9 van de 10 keer wel zo is, maar psssst...mondje dicht!). De foto is in de ochtend genomen..eerlijkheid gebied me te zeggen dat in de avond het meestal wel lijkt alsof er een maandje is bijgeplakt..dus de foto is een bescheiden opname van de werkelijkheid.
Strepen in de lengte geven een enorm watermeloeneffect dus blijf ik even bij de breedtestrepen..
Het echte zwangeren is begonnen!! Yeah!!

En...zien jullie het ook??

Do's wangen, Do's oogkassen..gewoon een Do-mini me..
Do's wangen, Do's oogkassen..gewoon een Do-mini me..
Hier nog een close up van het gezichtje...van de zij, kijkt naar rechts. Lijkt sprekend op Udo, vinden jullie niet??
hihi...
Oja, dat witte is geen kuif, maar baby's handje! Die had ie boven het hoofdje liggen..zo ligt Udo ook in bed! Dus, het wordt gewoon een kopietje!

Baby looks good!!

check out the cord!
check out the cord!
Nou, vandaag was dan alweer de 20 weken echo!!  Spannie spannie!! Thanx voor al het duimen: het is inderdaad helemaal goed gegaan!! De baby lag er stralend bij, lekker druk. Alles werd zeer uitgebreid gecheckt: handjes (5 vingers..yes!), voetjes, beentjes (baby heeft lange beentjes voor z’n leeftijd! Al een week langer!). Ook het buikje was dikker dan gemiddeld (dus zover lijkt ie aardig op z’n moeder!). Hoofdje was precies goed, qua maat.
Attached een vd echo’s. Het hoofdje ligt naar links. Dat zwarte vlekje is geen tepel, maar dat is dus het hartje!! Met 2 kamers e 2 boezems en een prachtig tussenschot! Baby kan er wat van! Dat geglim boven de buik is de navelstreng. Die bevatte 3 dikke aders, ook al zoals het hoort! Dus baby is erg braaf so far! Houdt zich goed aan de schema’s! We zijn weer helemaal opgelucht en kunnen er weer voor een week of 10 tegenaan! Dan mogen we waarschijnlijk alweer voor de volgende echo, yeah!! Altijd leuk!!
 We’ll keep you posted!!
Oja, baby is tussen de 20-25 cm lang al! Groot he?? Dan valt die buik nog best mee, toch??
Doei!!!

Groeispurt nummer zoveel

Taddaaaaa!!!
Taddaaaaa!!!
Hi All!

Weer even een verse update vd buik. Het gaat ineens heel hard!! Gisteren m'n eerste echte maternity kleertjes gekocht en dat is erg maf. Zeker als je jezelf zo heel de de tijd in die spiegel kijkt met zo'n enorme buik die niet meer alleen het resultaat kan zijn van alle chips en andere snacks! Heel maf!!De foto is vandaag gemaakt, op 19 weken en 3 dagen (21 mei). Meestal een zondagochtend klusje, voordat alle broekstriemen etc zich een minder fraai spoor in m'n vel hebben gezet. Kun je zien dat het alweer een stuk groter is dan de vorige foto?? (ik wist nie of ik juist hetzelfde hempje of juist een ander aan moest doen om het verschil goed te kunnen zien, en iv.m. vergelijkbaarheid, heb ik het maar dezelfde streep gehouden! (past ook leuk bij de kleur vd site).
Morgen hebben we de anatomie echo, zoals dat heet. Kijken of ales erop en eraan zit enzo. Spannie!!!
Duimen jullie??
Hugs!
Mo+1

Celebrations!!!

Celebrations!!!
Hi All!!

Op 2 fronten weer goed nieuws:
Ten eerste: de burning boobs zijn geblust!! (veel dank voor de gebedjes!). Het smeult af en toe nog wat na maar de echte fik is eruit!! Heerlijk!! Laten we het maar beschouwen als een warming-up (hihi) voor het echte werk na de bevalling!!
Ten tweede: Moeders voor Moeders is ten einde!! Ik kan weer gewoon op de bril zitten en zonder schuldgevoel alles in de wc laten verdwijnen! (s'nachts deed ik het vaak niet in de fles omdat ik dan zo wakker werd van al het gedoe dat ik vervolgens niet meer in kon slapen...maar heb me daar wel elke keer schuldig over gevoeld.) Ook de nare flesgeur is voorbij!! Die geur is echt heel handig als je al zo misselijk bent!! (een zwaar rare geur: een of ander spul wat de urine goed houdt).
Dus ik geniet weer als vanouds van ons toilet! Moeders voor Moeders voorbij betekent ook dat de 1e 16 weken voorbij zijn: ook een mijlpaal! We zijn bijna op de helft!!
Yeah!!!

Aaaaahhhhh...buikje!!

Aaaaahhhhh...buikje!!
Nou, van alle fotoshoots die er al zijn geweest om de groei van ma-buik vast te leggen, is dit in ieder geval een decente (ik zal jullie de groeifoto's van de boobies niet aan doen..).
Het gaat soms ineens zo hard!! De ene keer kan je nog van alles aan en dan ineens de volgende dag lijk je veel meer zwanger! Echt met van die sprongetjes! Dan heb je wel de schrik van waar dit moet gaan ophouden (ook omdat ik ineens verder lijk dan die collega die 2 maanden op me vooruit loopt maar ok..ieder z'n buik).
We zullen wel vaker foto's plaatsen zodat je kunt volgen hoe groot de kleine (of ik!) wordt!
Bolle buikgroetjes!

Burning boobs...

Burning boobs...
Oja, hoewel zwangerschap genieten is, gaat je lijf dus wel echt helemaal op z'n kop en bijna elke verandering gaat met iets minder gepaard. Zo ook de laatste ontwikkeling van afgelopen week. meestal wel 1 x per dag, soms vaker, krijg ik heeeel pijnlijke boebies (borstjes): het lijkt alsof ze vol gloeiende kolen zitten die steeds heter worden en een koud iets erop lijkt het alleen maar erger te maken. Ik dacht dat het groeipijntjes waren maar het waren wel heftige pijntjes vond ik (die gepaard gaan met vloeken in gepaste stijl: " gloeiende memmen nog an toe!"), dus checkte ik het effe bij de verloskundige. Die zei dat ik al stuwing had!! Dat is iets wat doorgaans na de bevalling komt opzetten omdat de melk toeschiet en dat gaat met een vergelijkbare pijn gepaard. Mijn lijf heeft dus nogal een beetje haast!! Als we oktober uberhaupt maar gaan halen!! Graag een gebedje voor m'n boebies...dit nog een half jaar is niet zo leuk...
Groetjes van Pamela Anderson look-a-like

Ehhh...geen hartje???!!

Ehhh...geen hartje???!!
En ook sinds 20 april zit ons 2e bezoekje erop aan de verloskundige. Yeah!!
Wederom werd er druk gebeld (niet alleen werkgerelateerd) in de tijd dat we daar zaten en blijkbaar hoort het een beetje bij Udo en mij: als wij binnenkomen, wil je blijkbaar gewoon even bellen met mensen. Ok..accepteren maar..
Anyhouse: het was spannend want voor het eerst ging ze met het dopplerding aan de slag om ons het hartje te laten horen en ze zoeft met het ding over mijn buik op zoek naar een hartslag. En ze zoekt, en drukt..en drukt wat harder..kijkt er erg serieus bij en de zenuwen schieten door mijn lijf.
Horrorscenario's liggen al klaar om gedraaid te worden als ze na een minuut of wat zegt "Ja, je hoort hier wel iets...heel zachtjes..". Pheew....Zucht...!
Misschien dat de placenta dus aan de voorkant zit en als een soort van geluidsbarriere werkt, wie weet. Maar hij doet het nog!!! Yeah!!
Dat was even vet schrikken...bloeddruk blijft braaf laag (90/50), dus verder kerngezond! Jippie!! Dat vraagt om iets lekkkers!!
Oja, foto van hiernaast zijn de 1e baby-aankoop toen de 12 weken echo in orde was…
 

Lekker op tijd!!

Nou, we maken weer van alles mee!

Van de week is de kraamverzorgster geweest voor een intakegesprek. Erg grappig.

Ik vond al wel dat ze er erg op tijd mee waren (ben net 15 weken..) maar ok, moet kunnen. Leuk mens, gesellie gebabbeld en haar verhaal maakt het allemaal wel erg concreet: zoals welke nummers Udo wanneer moet bellen als ik weeen krijg enzo..en ik verbaasde me er wel over maar ok. Aan het eind van het gesprek vertel ik haar dat we gelukkig nog 6 maanden hebben om de tijd een beetje in ons op te nemen enzo, waarop ze me corrigeert:.."nee, 6 weken". Ik haar weer tegenspreken met 6 maanden en zij mij weer met 6 weken. Ze liet het rusten, waarschijnlijk in de waan dat je op zwangere vrouwen niet moet rekenen dus laat het zo. Opeens kijkt ze vanuit haar papieren op en vraagt ze wanneer ik ben uitgerekend. Ik vertel natuurlijk dat 12 oktober de grote dag gaat worden en zij lacht en zegt "Op mijn formulier staat 1 juni!". Da's inderdaad al over 6 weken...

Maar hoe kan dat dan zul je denken, met mijn buik die er nog nauwelijks is??

Nou, ik had toevallig een enorm jek aan, een superwijd zwart vest van fleece en zij dacht dat ik vanwege m'n tengere bouw (Thank you!! Zij mag blijven!!) niet zoveel buik had!! We lagen in een deuk! Ze proberen altijd voor de 8e maand de a.s. kraamvrouw te zien maar dat is in dit geval ruim en zeker gelukt!!

Dit is trouwens al de 2e keer dat de uitgerekende datum fout naar boven drijft...Na onze 1e bezoek aan de verloskundige (op 15 maart 2006) kregen we labformulieren mee voor bloedprikken en daar stond als uitgerekende datum 17 maart op! Da's 2 dagen na het bezoek!!

Nouja, nu zijn we ook wel benieuwd wanneer de koter gaat komen, maar zowel 17 maart als 1 juni is echt te vroeg dus laten we hopen dat koter zich aan het originele reisplan houdt! Fingers (and legs) crossed!!

Baby Facts!!

 De baby is uitgerekend op 12 oktober 2006 en als baby zich aan schema houdt, wordt het een weegschaal, net als oma!
 De kans dat baby zich aan schema houdt is bijzonder klein want maar 4% van de baby’s houdt zich aan de opgegeven arrival-date!
 Mama-to-be’s 1e keer overgeven op kantoor was dinsdag 11 april, in een wc waar spontaan het lampje van sprong! (niet handig kan ik je vertellen!)
 Papa-to-be laat mama-to-be de zwangerboeken lezen en relevante samenvattingen doen!
 Het fijne toffe moment is daar dat ik er nu niet 2 keer per nacht meer uithoef voor de wc!! (dit komt for those who wanna know dat de baarmoeder nu uit het bekkengebied groeit en dus niet meer zo de blaas leunt). Hiep hiep hoera voor meer slaap!
 Dat ik nog maar een kleine 3 weken Moeders-voor-Moeders hoef te doen! Ook weer een mijlpaal! Het is hartstikke belangrijk om wel te doen, maar de lucht uit die groene flessen en het gedoe komt toch wel een beetje je neus uit!
 Mama-to-be's 1e keer overgeven überhaupt pas was op de dag dat ik 12 weken was?? (it’s supposed to stop dan!)
 Papa-to-be taart heeft uitgedeeld op zijn kantoor met het grote nieuws! Iedereen waarschuwde hem vooral hoe enorm zijn leven zou gaan veranderen…ongeveer de standaard zin van iedereen zie zelf al eens ouder (=parent) is geworden.
 Heeft even niks met baby’s te maken maar ikke heb voor het eerst dit jaar 2 dagen achter elkaar naar kantoor gefietst en is erg trots! (kon normaal niet fietsen zonder dag daarna thuis te blijven).
 Mama-to-be beetje verliefd is op baby van collega…erg gênant: zou het eigenlijk als screensaver op willen zetten maar gaat iets te ver….
 Over ongeveer 177 nachtjes slapen kan ik onze eigenste baby op de screensaver zetten!
 Denken we nog wel over iets anders na?? JAAAA, morgen naar  Ice Age 2!!

Doei!!!

De laatste foto...

De laatste foto...
Kijk nou: de koter heeft een kuifje!!

H/Zij heeft op de echo gezwaaid, gestrekt, vruchtwater gedronken, maagje gevuld en noem maar op!

So far een echt coole baby!

Voor de zonder-echo-apparaat-zichtbare baby, moet ik nog 177 nachtjes slapen!!!

Welteruste!!

AAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!!

AAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!!
BABY OP KOMST!!!!
We have shocking news......Althans, wij verkeren nog steeds een beetje in shock, maar sinds 2 februari weten we dat we in verwachting zijn!! AAAAhhhhh!! Da's toch best raar als je zoiets al wilt vanaf je 14e maar om allerlei wijze redenen dat nog maar even uitstelt, dan het ineens pats boem na 20 jaar wel zover is!! Heeeeeel maf!!!

We hebben als het goed is het de meeste mensen ondertussen wel verteld, en als jij er een bent bij wie dat niet zo was: hele erge sorry....Je krijgt een extra beschuit met muisjes..;-)

Op deze plek kun je laatste ontwikkelingen volgen als je dat leuk vindt, met echo's, controles (alleen als ze leuk zijn..) en foto's van buik wanneer ze dik is van de baby (en niet zoals nu, van al het eten).
Duimen dat natuurlijk alles goed gaat maar we doen in elk geval ons best!!