MoDoToLo's Place

Lo

Milo ook coole surfboy!

Shiny held!
Shiny held!

Ook Milo heeft een nieuw pakje, 2 zelfs. En daarmee gaat ie net zo hard de zee in als anders, daar hoeft het pakje niet voor te helpen. Onze grootste zorg met Milo is dat ie gwoon geen angst kent, en gewoon de zee in rent, totdat ie door een golf wordt omgegooid. Met oogjes als havikjes lopen we erbij, omdat ie de golven zo gaaf vindt, maar je kan 'm geen seconde uit het oog verliezen!

Maar wat gaaf om hem zo zien genieten!

Round and round and round..

Milo houdt van actie: dingen als dans, springen, klimmen en draaien!Dan probeer ik hier al doende te filmen en dat viel niet mee, want ik moest 'm vasthouden met 1 hand en met de andere filmen en tegelijkertijd ook zelf niet omvallen, maar ok: oordeel zelf!

Onderhoud

Onderhoud

Kijk, als je zo'n nieuwe mooie loopfiets hebt gekregen, moet je ook je best doen om je Vespa mooi te houden. Hij was buiten geweest in de regen, dus Milo poetst 'm weer droog voordat ie er weer binnen mee gaat fietsen! Cool he? Hij doet graag grote mensen dingen, zoals papa helpen klussen, naar de grote wc, helpen vaatwasser leegmaken en dat soort dingen.

Zie ook onder Hello, papa helpen broodje kneden. Lekker ding...

En nu echt 2!

Wie o wie mag erop?
Wie o wie mag erop?

Jaaa, een van de stoere kado's waar ie erg blij mee was was de Vespa Loopfiets (brommer natuurlijk :-)). Hoewel wat wiebelig kon ik er aardig mee overweg alleen hield er wel een dikke neus aan over toen ie even viel net naast d ekoffietafel en daar natuurlijk z'n neus tegenaan mikte..gewoon kanp eigenlijk als je er over nadenkt.

 

De grootste moeilijkheid is eigenlijk dat Tom er ook op wil. Ook al slepen z'n knieen over de vloer met die lange bene van 'm, het blijft toch wel moeilijk dat dat van Milo is. Tom kijkt dus erg uit naar de slapies van Milo, zodat ie ongestoord z'n knietejes kan laten slepen over de grond en kan toeren door de kamer..

En nu dus bijna 2..

Sprinten met z'n grote broer is een van z'n hobbies!
Sprinten met z'n grote broer is een van z'n hobbies!

Nog zo'n mannetje wat hard gegroeid is.. Dat sprint, klimt en doet maar en heeft zooo'n eigen mening!! Meer mening dan we aan kunnen zeg maar..

 

Hij blijkt een erg grappige combi te zijn van erg attent, knuffelig en lief tot meppend en slaand met of zonder hulpstukken. Hij is in tegenstelling tot z'n broerje dol op beestjes en wordt zelfs extatisch als ie een huisvlieg ziet. Mieren zouden doodsbang voor 'm moeten zijn want hij wijst ze graag iets te dichtbij aan en de stakkers overleven zelden zo'n encounter met Milo. De kikkers so far in de tuin zijn nog veilig, maar de vraag is hoelang dat duurt, want hij zou ze zo graag vasthouden.

 

Ook in zeer extreme tegenstelling tot Tom houdt deze jongen niet van fruit en groente. Als baby al trok ie z'n neus op voor banaan, en hoe blij ie ook wordt van de vrolijke kleurtjes van besjes, arrdbeien en kiwi's, hij stopt ze vervolgens bij iedereen in de mond en deelt alleen uit. Zelf moet ie er niks van hebben. Zelfs met fruityoghurt spuugt ie de stukjes fruit er weer uit.. Heel gek.. So far is het beste formaat een muffin: een bosbesmuffin bijvoorbeeld, dat blijft het erin! Gekke gozer..

Feestvarken!

Tompoesjes zijn voor elke generatie lastig om te eten!
Tompoesjes zijn voor elke generatie lastig om te eten!

Tja, Milo is een geworden en wat die feestdagen vooral hebben bevestigd is dat Milo een junkfood-lover is... Taart, friet, pannekoeken en ijs is geen probleem. Paprika, gekookte broccoli en fruit en meer van dat soort glibberige dingen komen er meteen weer uit. Hij eet liever zand, steentjes en takjes dan groentes.. Hoe moet dit verder?? Gekookte aardappels niet, gebakken liever ook niet maar frietjes: geeen probleem! Zelfs harde frietjes die die met die 8 voortandjes moet wegwerken, krijgt ie zo weg!

Nog tips om Milo aan de groentes te krijgen?

Stoere man!

Ja, en die broertjes maken een boel lol met lekaar! Tom zet Milo reglematig in de kar en scheurt er dan op los... Milo vindt het allemaal schitterend, als Tom het maar doet. Hij is echt gek op z'n grote broer. Maar hoewel Milo zelf net achter d ]e kar kan lopen, kan ie wel bijna al z'n dubbele gewicht duwen! Hoe stoer is dat!!

Tja..

Druk druk druk...
Druk druk druk...

Wat kunnen we zeggen? Het gaat zoooo hard!! De knuel heeft zoooo'n haast!

Een filmpje van april, staat ie nog wiebelig te staan, houdt zich stevig vast een stoel en het ziet er eng uit. Nu loopt ie de hele tuin en wooonkamer door en maakt heel wats kilometers met z'n loopkar, en staat af en toe zelfs even los.

Ik zal even naast deze foto even kijken of filmpjes ook lukken...

Bizzy Boy

"Ja, ik moet ook al 't harde werk doen hier!"
"Ja, ik moet ook al 't harde werk doen hier!"

Tja, staan dus. Dat is wat Milo eigenlijk alleen maar wil. Vandaag (10 april) maakte ie dan ook weer smakker want niet alles is bestand tegen een waggelend en trekkend spierbundeltje van 10 kilo. Een blauwe lip het gevolg! Nu heeft ie de vaatwasser ontdekt: hij helpt graag uitruimen: levensgevaarlijk hoor! Als een speer moet ik de messen, vorken en breekbare spullen wegwerken zodat hij kan helpen met de rest! Sof ar, so good. Deze jongen houdt mama fit en scherp! Maar cute gezicht he?

Zie onder Nog meer latest in Photalbum helemaal onderaan nog een paar foto's.

Bioboer

Bioboer

Nou, aan het eten en het vies worden ligt het niet en zie hier: Milo ook al op de trekker! Hij was even niet zo'n fan, maar volgens mij lag dat meer aan de tandjes dan aan de trekker. Tandje nr 5 is door en 6 en 7 staan te dringen! Drukke boel dus!

(27-3-2011).

Wilde side..

"Jaaa, die daar wilt ik hebbuu!"
"Jaaa, die daar wilt ik hebbuu!"

Nou, wat een ander menneke is Milo toch! Al dat staan, overal maar bij willen wat niet zo handig is, zie hiernaast, en buietn alleen in het wild wikllen spelen.

Tom was nooit van kleedjes te krijgen, zelfs niet met geweld of verleiding, en Milo schreeuwt, trekt en doet als ie op een kleedje zit, maar zet je hem ernaast (of hij is gewoon ontsnapt), en heeft ie een stok vast, ie helemaal rustig en happy! Als ie maar niet op dat kleed zit... Maf jong..iemand nog vlekkentips?

Sta-devil..

Hier een filmpje van het eerste staan...er komt meer!

 

Zitten...been there, done that!

Schatje he?
Schatje he?

Tja, ik wil deze foto toch graag even op de site zetten hoewel zitten alweer echt verleden tijd is wat betreft Milo. Liggen was al heel snel niks meer, en met zitten werd z'n horizon verbreed, maar sterk als ie is, trekt ie zich op aan alles wat langer is dan hemzelf om maar te kunnen staan! En alleen dan is ie helemaal een happy bunny!

Happuuuu!

Hier valt de schade nog reuzemee!
Hier valt de schade nog reuzemee!

Jaja, sinds Kerst is onze kleine bolle vnt aan het vaste voedsel. De peuterpuberteit begint al vroeg want al ons bio zelfgemaakte spul wil ie niet: als het niet uit ene potje komt, hoeft ie het niet..Dan maar biopotjes, we proberen het later wel weer.. Een hele kunst hoor, we waren vergeten dat babies niet meteen kunnen eten, zelfs niet als ze wel hongerwolven zijn! Milo duikt op de lepel en sinds een week of 2 doet ie dan ook z'n mondje een beetje open, dat helpt wel. Maar als ie met z'n handje het eten in z'n mondje een beetje aandrukt, en daarna even in z'n oogies wrijft omdat ie er toch wel moe van wordt, zit alles onder en zit er zo een oogje dichtgeplakt met groenteprut uit pot.. Maar wel leuk hoor, hij hapt nu vaker mee met ons, en dat was ook wel nodig. Zo sneu hoe hij hiervoor bijna elke hap ons uit de mond keek..was gewoon zielig! Nu eten we echt met z'n allen, behalve diegene die Milo voedt want hij is zo ongeduldig als ie honger heeft, dat ie al voordat ie z'n hapje doorgeslikt heeft, alweer gromt voor een nieuwe hap! Hard werken en goed voor onze lijn..hihi!

Meer mijlpalen..

"Na deze seconde rol ik om hoor!"
"Na deze seconde rol ik om hoor!"

Milo groeit wat af hoor..en dan doel ik niet alleen op die wangen! Hij kan al redelijk zitten (ik moet wel zeggen dat op de foto hiernaast hij mede zo zit omdat z'n spijkerbroekie wel helpt om zo te blijven zitten..hihi) en zodoende heeft hij donderdag de 16e december voor het eerst in een winkelwagentje gezeten. Erg handig hoor, zo hoef je geen 9 kilo te tillen zonder dat je nog maar 1 boodschap gedaan hebt! En een erg cute gezicht! Daarnaast is ie gisteren begonnen met kruipen: het gaat hier nog om centimeters en het gaat ook achteruit maar ok: billen in de lucht en schuiven maar!

(20 december 2010)

Fast food

Fast food

Tja, Milo wil erg graag aan het vaste voedsel..Op kerstavond is het dan zo ver!

Maar ok, we wilden Milo op de foto zetten met de speculaaspop omdat ie minstens net zo groot is als Milo zelf, maarja, dan zou ie echt meteen zijn gaan happen, dus we hebben de pop (die ook gebroken bleek) maar in de lastic laten zitten en zoals je ziet, maakt dat Milo niks uit! Lekker ding... 

Schapefoto

Kwijlend op z'n schapie...
Kwijlend op z'n schapie...

Nou, het is nog niet helemaal perfect maar we hebben al wel een eerste poging ondernomen voor een schapefoto zoals ie hier in huis te boek staat. Milo poserend op een schapevel, deze is genomen toen ie een kleine 4,5 maand oud was. 'k Zal es checken hoe oud Tom was op zijn schapefoto..

Lekker ding he?

Zooo stoer...

Geen krimp, alleen maar diezelfde blik en het water was echt ijskoud!
Geen krimp, alleen maar diezelfde blik en het water was echt ijskoud!

Milo lijkt in heel veel opzichten helemaal niet op Tom (zoals het ook hoort he?). Een van de grootste contrasten was wel hoe volledig stoïcijns het mannetje reageerde op zijn voetjes in het zand en toen we later even met hem zelfs gingen pootje baden, gaf ie echt geen krimp! Alsof er geen ijskoud water tussen de mollige teentjes stroomde…Ongekend! Tom hebben we destijds met zijn 1e vakantie hier aan zee eerst moeten laten wennen aan het geluid van de golven, want dat vond ie al eng. Leuk hoor, zo’n heel ander manneke erbij! Kan niet wachten tot het mooier weer wordt en Milo met zijn roomdijtjes (als ze dat zo blijven) in een zwembroekje te zien in zee!

Bello Russo...

Net een rusje toch?
Net een rusje toch?

Wat een ventje he? Ik geniet me suf van het kereltje..die wangen: echt een en al heerlijkheid! Dit mutsje benadrukt het erg mooi!

Het strand vond ie wel erg veel te behappen..letterlijk, want met die wind bleef ie maar naar adem happen en was ie er niet dol op. Zelfs in de draagdoek had ie er af en toe nog moeite mee. Maar later meer over hoe stoer hij eigenlijk toch ook wel weer is, deze cheeky boy!

Happy Sleeping Bunny!

"Ikke is sooo blij!!"
"Ikke is sooo blij!!"

Ja, hier effe niet (sleeping dan): hier even hoe blij Milo is met zijn nieuwe persoonlijke slaaprecord...Hij overweegt deelname aan de Olympische spelen..hihi..

Bye bye wiegje..

Milo kijkt alleen maar blij omdat dit de laatste x in het wiegje is...
Milo kijkt alleen maar blij omdat dit de laatste x in het wiegje is...

Ineens is dan die dag daar: het wiegje gaat weg en dan komt de ledikant, waar ie zo tot z'n 3e in kan blijven. Het ini-mini baby is weg, de grote baby komt ervoor in de plaats. Qua lengte had het nog niet eens echt gehoeven, maar qua breedte wel een beetje, en ook omdat ie echt niet happy leeg in de wieg. Het ledikantje biedt veel meer uitzicht en lijkt ook wel wat beter te gaan. Hij is nog steeds geen fan van alleen inslapen, maar het lukt al beter dan met het wiegje!

Maar toch...snif..dat was het wiegje alweer...wat gaat het hard..

 

 

Z'n eerste tochtje..

Tadaa! Sightseeing in the living room...
Tadaa! Sightseeing in the living room...

Ook Milo was even op de fiets. Hij leek het wel leuk te vinden, maar na zoveel naar-plafond-of-mama staren, kan je je daarbij ook wel iets voorstellen.

Het waren slechts een paar meter op z'n fietsjie maar het was erg schattig!

Man of Mystery look...

"I am ze men of Mizteerieee"
"I am ze men of Mizteerieee"

Hi!

 

Deze typerende look van Milo moet effe gedeeld worden hoor. Hij kan af en toe echt zo onderzoekend kijken! We noemen het de Man of Mystery Look.

Ik moet wel bekennen dat het bloemetje niet erg bijdraagt aan het effect...

Gaaaap Slaaaaap

"Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap"
"Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap"

Tadaaaa,

Zie hier waar Milo goed in is! Veeel slapen en gapen..werkt aanstekelijk hoor!

Dus ik ga zo maar weer es een tukkie doen.. voordat de kleine man weer wakker wordt, want een hongerwolf is het wel hoor...jeetje. Tietjes krijgen nauwelijks tijd om bij te vullen...kleine slokop!

PS; ziet er wel frans uit he, met dit streepie zo..

Teveel keuze..

In the boob break dan maar een vinger!
In the boob break dan maar een vinger!

Met zo'n koter die heel de dag naast mama ligt en die ook nog een camera binnen handbereik heeft, kun je je voorstellen dat de 1e giga's al zijn volgeklikt! Maarja, en dan...welke zet ik op de site?? Ik hoop gauw het album te vullen, want dan hoef ik minder te kiezen...

 

Vandaag een foto die typerend is voor Milo, want deze gozer heeft een enorme zuigebehoefte. Tom hebben we z'n babytijd zonderduim en speen door kunnen loodsen, maar ik denk dat dat bij Milo niet gaat lukken! Bij de 1e controle direct na de bevalling, checkte de verloskundige z'n verhemelte en ze kreeg haar vinger bijna niet meer terug... ze had hem bijna aan z'n mondje kunnen optillen! Dus bij deze een zuigfoto! Lekker ding he?

Nieuwe boy, nieuwe kolom..

Ons pretpakket!
Ons pretpakket!

Met de komst van Milo moest natuurlijk wel de site worden aangepast.. De eerdere kolom haaltjes wordt nu van Milo en hoewel nieuw, zal ik de oude content eronder laten staan, voor de fans!

 

Vanaf nu kun je hier ook volgen hoe het met hem gaat en wat ie meemaakt.

Gelukkig kan hij je niks vertellen over de bevalling..hihi.. Dit is geen plek voor enge verhalen!

 

Wij gaan verder met genieten en dank voor alle lieve felicitaties!

 

MoDoToLo

xxx

Droge tijden!

"YEEAAAHHHH...Ik is helemaaal drooog!"
"YEEAAAHHHH...Ik is helemaaal drooog!"

Hi,

 

Zoals al eerder gemeld is Tom druk bezig met een boel mijlpaaltjes erdoor te drukken voordat Hummeltje komt, en naast het fietsen zonder zijwieltjes, is ie ein-de-luk begonnen met zindelijkheid! Plassen gaat eigenlijk al een tijdje goed, poepies gaat af en toe goed, dat vindt ie nog wat eng maar hij heeft nu al wel z'n 1e droge nachten gehad: de hele nacht door in een hippe Cars-onderbroek en geen luier en alles is droog! Ik wist niet dat we hier zoo blij van konden worden..!! Hiernaast staat ie glimmend in z'n droge pyama te poseren na z'n trotse mijlpaalnacht!

Lekker!!!

Aaaaahhh...lekker.......
Aaaaahhh...lekker.......

Hi!

Zie hier m'n nieuwe bijzettafeltje...werkt prima als Hummel slaapt, maar anders gaat de tafelschikking alle kanten op, zo druk is Hummel.

Nou wil ik geen vette reclame maken, zeker omdat ik hier geen sponsoring voor ontvang, maar voor eenieder die net als ik wel eens van een mooi biertje houdt maar het niet mag ivm zwangerschap, emdicijnen, Bob-duties etc, heb ik iets heerlijks ontdekt! Bavaria wit bier, 0,0%: echt super lekker en smaakt minstens zo goed als de real deal en zeker beter dan Hoegaarden of Wieckse Witte.. Het voelt wel raar om met zo'n enorme buik sixpacks te kopen, maar deze mogen (en ze zijn een van de weinige met echt 0,0 % alcohol: heel veel malt bier zit toch nog wel een ietsiepietsie in..).

 

Dus Proost! Op een lange zomer!

 

Hummel!

"Snurk....lekker knusjes en warm hiero..
"Snurk....lekker knusjes en warm hiero..

Hi!

Zie hier ons nieuwste fotomodel! Jaja, in dit huishouden wordt je al op de gevoelige plaat vastgelegd voordat je geboren bent! Drie vaste onderdelen in dit huis zijn

Papa, Mama en Camera!

 

Maar dit plaatje is van de pretecho, en is ie niet snoepig? Hij lijkt wel een beetje op Tom, maar of ie net zo makkelijk wordt na de geboorte is maar even afwachten..

 

Een lekkere dopneus zit erop en op andere foto's zijn ook al de reuzehandjes te zien (zie album). Tom had ook van die grote kolenschoppies en enorme drijvers als voeten toen ie geboren was. Deze lijkt dezelfde kant op te gaan. Wel raar, want mama heeft toch van poezelige afmetingen..hihi..

Bij andere pasgeboren babies kijken wij onze ogen altijd uit hoe klein handjes en voetjes blijkbaar kunnen zijn want die van ons zijn altijd qua grootte wel een jaartje verder!

Maar wat een liefie he?

Het hele bed!

Het hele bed!

Bij deze een plaatje van het hele boomhutbed van Tom waar ie reuzeblij mee is en waar we een zelfgevonden glijbaan aan hebben gemaakt (iemand had een heel duur lifetimebed (van hetzelfde merk als de boomhutbed) incl glijbaan aan de straat gezet voor grof vuil!!). Bij gebrek aan auto en het alleen hebben van de bakfiets hebben we alleen de glijbaan meegenomen met een trappie (bleek later bijna €200,- waard te zijn!). Udo heeft hem zo gemaakt dat ie zowel in de huiskamer als aan z'n bed geklikt kan worden en Tom glijdt nu de hele dag door!

Toppie he?

Minor eventjes...

Happy bunny in z'n boomhutbed!
Happy bunny in z'n boomhutbed!

Naast de 2 grote genoemde events, gebeuren er zoals bij iedereen ook een boel kleinere. Tom is ondertussen al bijna 3,5 jaar en ís een heerlijk menneke. Niet zindelijk te krijgen maar wel al aan het lezen! (nu heb ik gelezen dat intelligentie alleen via de moederlijke lijn georven kan worden, dus dat verklaart wel een boel.. Zou zindelijkheid via de vaderlijke lijn lopen??).

 

Hij is sinds vorige maand verhuisd naar z'n grote jongenskamer waar een stoer boomhutbed staat (dankzij sponsoring van Opa Cees: thank you!) en Tom ook voor het eerst van zijn leven overdag al riep dat ie graag naar bed wilde. Helaas is dat effect na een paar dagen weg, maar hij klimt elke avond als een blij aapie z'n bed in!

 

Verder klust Udo lekker door, natuurlijk nooit snel genoeg naar mijn zin, maar ok: had ik maar niet zo'n Pietje Precies aan de haak moeten slaan... Met m'n uitpuilende buik en energie onder het nulpunt neem ik ook bar weinig kluswerk in handen (en bij de schattige klusjes die ik dan nog doe,  barst ik in tranen uit als het me na 1 x niet lukt.. zoals het een emotionele zwangere betaamt). Dus ik ben vooral druk met zwanger wezen, maarja, dat is ook echt een hele klus! Oja, de koter in mijn buik heeft de werktitel 'Hummeltje'. Tom leest al boekjes voor, geeft knuffels en zoenen dus so far so good! Nog geen jaloezie en ruzies...

 

de Manne..

Buikies vol en chillen maar!
Buikies vol en chillen maar!

Na een lekkere avond liggen m'n mannetjes bij te komen in de tuin, in de zon van het eten (mama's 1e poging tot Thaise vispakketjes, best lekker!).  Liggen ze er niet schattig bij?

Dit is nog es lief uitbuiken!!

Nieuwe titel!

"Me and my tree.."
"Me and my tree.."

Ja, omdat dit niet meer alleen over het huis gaat, heeft deze tab een nieuwe titel gekregen, en wel 'Haaltjes', short voor 'Verhaaltjes'.

Want we hebben af en toe huisdingen, maar ook wel es wat anders en daar is nu deze plek voor!

Recente huisdingen:

* Ons schuurtje is binnen en Udo is nu druk bezig een fundering te maken daarvoor. * Ik heb de berging helemaal opgeruimd zodat de achterdeur weer bereikbaar is ;-)

* We hebben bomen omgehakt, en heel veel gezaagd!

* Het tuinpaadje is af!

* We hebben gras!

* We hebben boven nieuwe deurklinken!

 

Jaaaa, we klussen braaf door! Goed he?

 

Hiernaast sta ik op een hoge ladder, oude klimop van onze mooie boom te halen, zodat ie nog meer tot z'n recht komt. Later is de later omgevallen en heb ik een smakkerd naar beneden gemaakt, maar ik heb er alleen een schaafwond op m'n arm aan overgehouden. Cool he?

 

Bakfiets!

Op de Kop van Zuid in een storm!
Op de Kop van Zuid in een storm!

Taadaaaa: hier is ie dan!! Onze bakfiets! Een zeer vet kado van tantena en omeja en het is geweldig! (mede om ons autovrije bestaan te stimuleren..jaja...er zijn niet veel mensen van onze leeftijd zonder auto..hihi.).

 

Tom vindt het geweldig: hij zit voorin, heerlijk als een prinsje, en laat zich graag rondrijden! Hij kan alles goed zien en kan tegenwoordig als links en rechts benoemen dus is daar maar druk mee. Met kou krijgt ie nog een extra dekentje om z'n benen en dan ben ik wel jaloers op 'm. zo heerlijk voorin het bakkie. Het is een gigalange bak zoals je ziet en naast Tom kunnen er ook nog andere kindere, dieren of boodschappen in (oma hebben we nog niet zover gekregen..).

 

Als meerdere mensen hebben geprobeerd een  rondje te fietsen en bijna iedereen vond het spannend! Als je eenmaal fietst, gaat ie super! Hij komt elke dag van stal en als Tom mag kiezen, is het altijd 'bakfiets!'

100.000??????????

"ikke neem een Knorr Vie wat ik al heel goet kan segge!"
"ikke neem een Knorr Vie wat ik al heel goet kan segge!"

En zo kon het zomaar gebeuren dat we ineens de 100.000 visitors gepasseerd zijn, zonder dat we het door hadden!! Het was ineens gebeurd en we hadden het wel aan zien komen maar geen idee dat het ineens zo hard kon gaan dus geen wedstrijdje met mooie prijzen, geen screenshot met het mooie ronde getal erop, nee, helemaal niks van dat al..snif. Maar wel onwijs cool toch? De site bestaat nu sinds 2005 en als ik het zo hoor, doet ie nog steeds wat ie moet doen!

Nou, op de volgende 100.000 en daar nemen we er eentje op!!

Ver van home..

"Jaaa, ik kom er soo in!!...hihihi...eg nie..."
"Jaaa, ik kom er soo in!!...hihihi...eg nie..."

Tja, het was effe 11 uur rijden (wat we dan s'nachts deden om de files (het was zwarte zaterdag die dag in Frankrijk), de hitte en een jengelend kind te vermijden) maar toen waren we ook echt ver weg van ons huis, waar Pa & Liya vakantie hebben gehouden en het huis in de tussenijd ook nog bewaakten en schoonmaakten terwijl wij hun auto mee hadden: geweldige deal!! Kan ik aanraden! (thank you guys!!).

 

Er was een heerlijk zwembadje waar we Tom niet echt in hebben gekregen, maar hij wel erg stoer langs de kant kon staan, alsof ie elk moment met een gewichtige duik en salto mortale met dubbele schroef erin kon duiken..Hij is echter niet verder gekomen dan het tweede treetje van het zwembadtrapje (want daarna kreeg ie frisse billen en dat was duidelijk een stap te ver), maar geef toe: staat ie hier niet te stralen langs het zwembad?? Lijkt superprofi toch??

Even niet @ home..

"Sie joe leeter!"
"Sie joe leeter!"

Hier in de dierentuin had Tom even genoeg van in de buggy zitten en besloot ie zelf maar effe een stkkie ermee terijden. Bij voorkeur natuurlijk wel d ekant op die papa en mama niet in gedachten hadden..boefie...

Ziet er al stoer uit he? Volgens Tom is alles met wielen een 'auto' dus deze buggy is voor Tom ook echt een auto, en wat is nou stoerder dan je eigen auto duwen!!

Keukenprinsjes..

Keukenprinsjes..
Wat wil een vrouw nu nog meer?? De twee mannen druk aan de slag in de keuken om een lekkere maal te maken!
Omdat Tom altijd zoooo graag mee wil koken, het liefst vanaf de arm, zodat je bijna heeel de maal met 1 arm moet koken en op de andere dus even 11,3 killo moet tillen, liefst non-stop voor een half uur.
Tegen die tijd staat naast je arm ook bijna al het eten in de fik, dus hebben we met Koninginnedag een fornuisje voor de kleine man gekocht. Kan ie gesellie meekoken! Ziet het er profi uit of nie??

Taadaaaaa! Frisse was!

De vrouw en haar boompjesfris-wasje...
De vrouw en haar boompjesfris-wasje...
Een van de geneugten van ons nieuwe huis is frisse was! We hebben nu een heuse tuin en je ziet zowaar dat we nu dus plek hebben om de was te drogen! Het ruikt uiteraard helemaal boompjesfris (als het me lukt voor de regenbuien weer binnen te hebben..).
Alvast een voorproefje van de simpele joys die ons huis nu al lijkt te brengen!

Autoooo

"Autoooo...autoooo...toeeetoeeeet..tooeetoeet....."
"Autoooo...autoooo...toeeetoeeeet..tooeetoeet....."
Nou, ons mannetje heeft al maaaanden het patent op het woordje 'auto' en hij vindt het niet alleen leuk om te zegge, ook om naar te kijken! In voorleesboekjes bladert ie meteen door naar de paar bladzijdes waar een auto op staat en is dan helemaal in z'n sas! Dus besloot mama een autokampioen voor 'm te kpen, je kent 't wel: dat blad. Erg raar hoor, om zoiets te kopen voor je zoontje van nog geen anderhalf..Maar het is een groot succes en bij elke bladzijde horen we steeds een opgetogen "auto!" uit de kamer komen!
Toen heb ik een vliegtuigboek gekocht in de hoop dat ik z'n enthousiasme een beetje op vliegtuigen kon over laten gaan (daar hebben we veel meer mee dan met auto's!). Nu staan in datzelfde boek ook alle auto's die met vliegtuigen te maken hebben, zoals tankwagens, bagageladers etc. En ondanks de mooie plaatjes van 747's, propellor jets bladert ie alleen maar door naar de plaatjes van die auto's...zucht...
Zie hiernaast onze enthousiaste man..any tips?

Niks even on the house.

Niks even on the house.
Maar wel even een leuke foto van onze wijsneus die vol aandacht een blaadje zit te lezen!
't Lijkt bijna alsof ie op de wc zit he?

Met het huis gaat 't trouwens prima: we hebben gestaag doorgeklusd, wederom ook met hulp (thanx!) en het wordt steeeeeds mooierder! We zullen binnenkort wel wat meer foto's plaatsen hoor!

Gigatafel!!

"Fan links naar regs..fan regs naar links...fan links naar regs.."
"Fan links naar regs..fan regs naar links...fan links naar regs.."
Jaaaa, na maanden wachten is ie dan eindelijk daar! De eettafel! En hij is lang!! Heeeeerlijk!
Het idee is natuurlijk dat we eenmaal een beetje gesetteld lieve vrienden en familie kunnen uitnodigen en in de watjes kunnen leggen. In de zomer kan dat ook in onze mooie tuin, waar we zelfs begin februari al gelunched hebben in de zon!
We zijn erg blij met de tafel die gemaakt is van het hout van oude zitbankjes van hele oude treinen..Leuk he?
In onze huidige woning zou ie volgens mij van muur tot muur staan..hihi.. Dus als je even niks van ons hoort, zijn we vast verdwaald aan onze tafel! hihi..

Het houten bankje hoort er ook bij en Tom's nieuwe hobby is om daar kilometers op te maken...loopt van links naar rechts en weer terug en dan nog 'es honderd keer! Verdwaalt zo in elk geval niet..de schat..

Klus die klus die klus...

"Geef die kwas en ferfpot maar aan hoor papa!!"
"Geef die kwas en ferfpot maar aan hoor papa!!"
Nou, er moet nog steeds zat gebeuren hoor!
Als je denkt: zou ik ze kunnen helpen?? is het antwoord: JaHoor!! Plek en Klussen zat!
Er is altijd koffie en afbakbroodjes dus we komen de dag wel door!
Anders moeten we elke keer Tom weer die ladder opsturen...ook zo sneu..

Change of Plans..

Heppy New Year van ons 3!!
Heppy New Year van ons 3!!
Nou, voor iedereen die denkt dat we al lekker in ons nieuwe huisje zitten...ehh..dit is niet het geval! We hebben op Kerstavond besloten na overleg met een paar goeie vrienden (thanx nog!) dat het veeel slimmer is om nog even niet te verhuizen. We zijn veel ziek geweest, klussen zijn tegengevallen en we waren erg moe, dus: laten wehet feit dat ons huidige huisje nog iet is verkocht maar ten positieve benutten! Een ander voordeel is dat we langer een bad hebben en met Oud en Nieuw het vuurwerk nog goed kunnen zien, zo met ons uitzicht! (happening as I'm writing this..).

Helaas hebbe we onze telefoon enzo wel al allemaal over laten sluiten dus zijn we op onze vaste lijn 's avonds onbereikbaar, maar mobiel kan het nog wel hoor!

Hiernaast ons family portrait: zie voor de vorige van een jaar geleden: scroll bij Home driekwart naar beneden! Nu is ie in ieder geval wakker!

Glim!!!

Shinay happy floooor!!
Shinay happy floooor!!
Hier alvast een voorproefje van onze slaapkamer! De vloer hebben we gelakt dus die glimt je tegemoet! Er komen leuke schapevelkleedjes op en de kast moet nog gemaakt worden, qua deurtjes in ieder geval. Mooi he?? Lekker wit...in de slaapkamer moet dat wel kunnen, zelfs met een koter around the house..hihi..

Giant Thank You!!!!

Giant Thank You!!!!
Nou, met alle stress en deadlines rondom het klussen hebben we een paar keer wat noodsignalen afgegeven aan family & friends en we willen natuurlijk hier heeeel graag de redders in nood bedanken met A Giant THANK YOU!!! Zonder jullie hadden we het niet gered...
Even met naam en al: Thanx Ed, Alex, Romanie, Opa en Oma Prins, Hans & Els en Oma Dicky!! (en alle mensen daar weer om heen die bereid waren hun een dagje/middag/avond af te staan!). Ook Mies die dubbeldiensten heeft gedraaid zodat wij konden klussen zonder ons zorgen te hoeven maken over Tom! En natuurlijk mag Tata niet vergeten worden !;-) (en Tonton voor het tidelijk afstaan van Tata!).
Echt super, en jullie hebben geen idee hoeveel het betekent voor ons! Thanx!! En voor alle mensen die zich afvragen of het nu niet meer hoeft..hihi: nee hoor: werk zat tot zeker maart 2008!!

Ook namens Tom: thank you!!!!

Gedegen..

"Wat is papa klein gewordu!"
"Wat is papa klein gewordu!"
Jaja...je ziet het goed..we pakken het grondig aan! Hihi. Do zit zelfs onder de grond om de vloer van onderaf te repareren! Knap he? Nu zijn we alweer een stappie verder, omdat de vloer nu (aan de bovenkant) wordt opgeschuurd en daar komt een whitewashlaagje overheen voor de mooi. Lekker licht in de kamer..!

Oja...

"papaaa....hier komt ik aaan hoor!!"
"papaaa....hier komt ik aaan hoor!!"
Hier zou het grote nieuws over het huis komen en niet onder Hello...even vegeten! Dat krijg je als je zo lang niet aan updates doet!!
Nou, misschien dan maar even het andere grote nieuwtje: Tom loopt!! En niet zoals we hoorden dat er na de 1e 2 stapjes er elke dag eentje bij komt...Neeeee, niet Tom. Op 26 november besloot ie ineens de hele woonkamer over te steken! Minstens 15 stapjes!

we hebben s'avonds alleen een heel bewogen foto kunnen maken, maar het is wel keiharde evidence!!
Cool or what!!

Heeel vervelend...

Ja...echt heel naar hoor...zo'n view...al die planten...jeetje...
Ja...echt heel naar hoor...zo'n view...al die planten...jeetje...
....zo'n uitzicht, vanuit je erker (die wij serre gaan noemen want dat bekt nou eenmaal lekkerder).

Je zult hier toch maar tegenaan moeten kijken, al dat weelderige groen, terwijl je midden in de stad woont. Vreselijk toch???
Nou, wij offeren ons dan maar op..voor deze keer dan!

De Balzaal...

Oneindig mooi, met de serre in de verte, kijkend op de gigatuin..zwijmel..
Oneindig mooi, met de serre in de verte, kijkend op de gigatuin..zwijmel..
Hier is ie dan, onze balzaal! Zo leeg blijft het vast niet dus maar snel een foto geplaatst! We hebben al een klein hoekje volgegooid bij binnenkomst (eerste survival-stuff: speelgoed en bananen voor Tom, Senseo apparaat en pads en wc papier voor papa en mama, en het hele mediacircus).
Maar: is het gaaf of niet???
Voor de verfliefhebbers: deze balzaal moet nog geschilderd worden! hihi...

Nog maar 13 uur!!!!!

"Nog maar 13 uurtjes slaaapu!..."
"Nog maar 13 uurtjes slaaapu!..."
en dan........dan krijgen wij De Sleutel!!!!!!!!!!!!!!!!
En dan is het huis De Onze!! Tellen jullie mee af??
(ik hoor niks...!!)
En dan is gaat voor 2 maanden ons sociaal leven op de schop (tenzij je komt klussen), en wordt er alleen maar hard gewerkt. Alvast hele erge excuses voor het niet bellen, niet mailen of langskomen, voor het vergeten van al jullie verjaardagen en belangrijke events..
Maar vanaf januari gaan we dat allemaal inhalen! In een wel heeeeel mooi huisie!
YEAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!!

hihihi...nog meer plek om sooi te maken!!..gniffel...
hihihi...nog meer plek om sooi te maken!!..gniffel...
Nog maar 2 nachtjes slaaaapen!!! En dan krijgen we de sleutel van ons nieuwe paradijsje!!!
Heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel zin in!! Ik denk ook niet dat het echt 2 nachtjes slapen wordt..hihi..Het hoofd zit veeeels te vol!!
We gaan vanaf nu hier meer huisfotootjes neerzetten...kunnen jullie het lekker een beetje bijhouden. Wanneer je moet bellen om aan te bieden om mee te helpen klussen enzo...hihi..

De sjampagne staat klaaaaaaaaaaarr!!!!

Beursdeeee

"Ik sabbel de taart gewoon fan me fork..."
"Ik sabbel de taart gewoon fan me fork..."
Haai!

Hier nog een beter plaatje van Tom met een vorkje!
Hij houdt niet van vieze handjes maar het is 'm toch duidelijk niet gelukt het schoon te houden!
Moppie....

Same here...veel plaatje, weinig wol..

" Kan me tog niet pakkuuuuu!"
" Kan me tog niet pakkuuuuu!"
Gesellie he?? Met foto's teer je toch wel extra lang op zo'n vakantie hoor!
Hiernaast rent Tata achter Tom aan, dit alles om hem vrolijk te stemmen in de nabijheid van die vreselijk enge golven!

Pre-holidee-look!

In het groene gras (gek spul hoor!) bij Tata in de tuin..
In het groene gras (gek spul hoor!) bij Tata in de tuin..
Hier zie je onze knul met nog een beetje wit snoetje aan het begin van onze vakantie. hetwas heerlijk om z'n toetje elke dag meer kleur te zien krijgen en z'n coupe steeds blonder te zien worden! In een paar weken tijd werd het weer een heel ander knulletje! Nu eenmaal thuis weet ie wel wat 'nee' betekent (trekt zich er nog niet veel van aan maar ok), kan de trap hier opklimmen en klimt ineens uit bad ('dese golfies stellu ook niks foor..')! Het gaat hard met de kleine man...alweer..hihi..

Super!!

Wat finden jullie fan mein bretonse stran-'pants'??
Wat finden jullie fan mein bretonse stran-'pants'??
Nou, omdat we nog een foto willen plaatsen, hier dan ook nog een fotootje. Schattig he? Verder niet teveel tekst nu, jullie komen maar lekker klussen in het nieuwe huis  en dan vertellen wij ondertussen de leuke verhalen!! Goed plan he?
Toedeloetjes!!

Geitebrei!

Aaaaaaahhhhhhhh!!!
Aaaaaaahhhhhhhh!!!
Nou,ons event was echt geweldig!! Udo had alsnog iets geregeld voor m'n verjaardag en kidnapte me mee naar een onbekende boerderij ergens in NL met veel geitjes, waar je ook kon blijven eten en slapen! En het was super!!! We zijn echt schandalig verwend, ontzettend genoten van de mooie omgeving en dankzij Udo gingen we tijdens onze wandeling dwars het weiland door, waar alle geitjes lagen. Nu hou ik niet zo van beesjes die hoger dan mijn knie komen (op Tom na dan..hihi) en nu zag ik zo'n hele berg geiten naar ons toe komen lopen!  "Jaa, ze zijn heel sociaal" hoor ik Udo nog zeggen maar ik voelde me aardig ongemakkelijk in die geitebrei! Nouja, als jij honderd beestjes met hoorntjes op je af ziet lopen, word je ook niet vast heel rustig van! Maar het bleek waar: ze vonden het vooral gesellie en wilde weten hoe onze wandelkaart smaakte, en ook m'n broek en trui.."Ja, het zijn knaagdieren", zei m'n wijze vent, maar ok: deze held op sokken vond dit wel weer genoeg! Maar ze doen inderdaad niets en we hebben zelfs een foto gemaakt waar ik ze blij op aai! (en ik lijk nog heel relaxed ook!).  

Woeps! Betrapt...!

ojee....ik is onsguldug!!
ojee....ik is onsguldug!!
Nou, kijkt ie niet schuldbewust hier? Echt wel! E dat terwijl ie es even niks boevigs aan het uithalen was! Hij zat op een doosje te kauwen...niks geen planten aan het mollen, video's onklaar aan het maken, lampen van tafeltjes aan het gooien, etc. Dan kijkt ie meestal niet eens zo heel erg schuldbewust...lekker ding..

Dit is de laatste Fun Stuff! Next time staat hier House of Home...welke het moet worden kun je meebeslissen in de enquete!

Doeeiii!!!

HOUSE!!

bloempie op balkon van ons oude huisje..hihi..
bloempie op balkon van ons oude huisje..hihi..
JAAAAAAAAAAAAAAAA, wij hebben een huisie gekocht!!!! YYEEEAAHHHH!!!!!! Uit privacy overwegingen geen adressen en foto's etc maar iedereen die het nog niet weet kan mij emailen en dan vertel ik het wel! Daarom ook nog maar even eens een andere foto die ik laatst gemaakt heb, zelfs met een halve fles champagne op! Nog best scherp toch? En dat van een simpel bloempie op ons balkonneke!
Maar ok: enough chat-chat! Wij hebben ons droomhuis gevonden! Met prachtige tuin, mooie woonkamer, erker, en ga zo maar door! Na 15 minuten rondkijken hebben we ons 1e bod gedaan! Niet slim misschien maar er waren errug veeeel belangstellenden! En sinds afgelopen maandag is ie van ons! Yeaahh!!!
Een goeie tip van m'n zus was dat op deze site de Fun Stuff nu misschien 'Home' kan worden of 'House' waar we de ontwikkelingen van bij kunnen houden. Dus na deze blog komt in deze kolom Home te staan! Yeahh! En de Fun Stuff blijven we echt wel beleven en die komt dan gewoon in de andere kolommekes terecht. So keep checking darlings!!

Kid support!

Kid support!
Nou, wat hebben wij genoten van een dagje Utrecht! Na een luxe zalm-sjampoepellunsj (thanx J&P!) waren de koters lekker aan het spelen en hier zie je Sander en Dirk druk bezig Tom te helpen om te gaan staan! Lief he, 3 van die mannekes zo met elkaar bezig!
Heerlijke dag...we snoezen thuis op de bank nog een beetje na..

Snippie..

nnnaaaaa....ik is nie lekker......
nnnaaaaa....ik is nie lekker......
Niet zo fun stuff...Het moest er een keer van komen..Tom is voor het eerst in z'n leventje snipverkouden geworden..wat een sielug gesig. Rooie waterige oogies, snotneusje die heel de dag leeg loopt, gekuch en gehoest en niesjes aan 1 stuk door. Natuurlijk is ie dan meestal ook geen happy bunny. Soms wel effekes, met veel aandacht en knuffels krijg je nog wel een smilie, maar voor de rest is ie meer zoals hiernaast. Arme kiddo..verkoudheden en andere kwaaltjes zouden eigenlijk verboden moeten zijn onder de 12 ofzo. In ieder geval voor de 1e 2 jaar. Bij wie zou ik moeten wezen met een handtekeningenpetitie??

Ja...ook hier!!

schater schaater!
schater schaater!
Happy bunny he??

The eye of the tiiigeer!!!

Niet knipperen of ik bent al foorbei!!
Niet knipperen of ik bent al foorbei!!

Volgens mij hadden we ergens al wel verteld dat ons mannetje tijgert, maar hebben we het nog niet laten zien! Hier eenje van Tom in actie, waar hij zijn kleffe handjes gebruikt als zuignapjes op de gladde houten vloer, om zich trappend en wel naar voren te trekken. Erg moppig! Het kruipen trekt hem nog niet zo, die knietjes vindt ie maar rare dingen: voetjes, daar kan ie wel wat mee, en regelmatig staat ie op handjes en voetjes, maar heeft dan absoluut geen idee hoe ie verder moet dus zakt ie maar weer naar sluipende-tijgerstand. Maar...Moeders klaagt niet: de vloer blinkt als nooit tevoren! (alhoewel we nu wel vaker z'n shirtjes moeten wisselen....).
Trouwens, het moet wel effe worden vermeld dat Tom met tijgeren immense snelheden weet te behalen. Ik heb het nog niet vast kunnen leggen of meten want als de meetlat klaar ligt, doet de stopwatch het niet, en andersom..Maar het is bijjjna supersonisch!! Wat ik je zeg...

BroodBrabbelaar...

Sie je mun brooterhammetje???
Sie je mun brooterhammetje???
Onze Tom heeft z'n menukaart aardig uitgebreid en naast pap, moedermelk (laatste beetjes...snif..), fruit en groente begint meneer nu ook aan heuse boterhammen! En dat met maar 2 tandjes! Het is wel geduld hebben en met veel drinken erbij maar dan is het ook een prachtig resultaat! Zie maar hiernaast! Je zou er wanden mee kunnen behangen denk ik...hihi..
Maar ook hier zijn we weer reuzetrots op! (we glimmen sowieso heel de dag door een beetje met de kleine..wat wel helpt is dat ie zichzelf ook suf sjanst met dames als we op terrasjes zitten..hihi..).

Moederdag!

Ballonnen everywhere!!!!
Ballonnen everywhere!!!!
Jaja, het was zover: m'n eerste echte heuse officiele moederdag!! Tom had zich helemaal uit de naad gewerkt (met een ietsiepietsie hulp van papa) voor een enorm onbijt op bed!! Dat was smullen!!
Later werd ik meegevoerd naar onze sportzaal (insiders weten het schattige formaat hiervan) en deze lag helemaal vol met lieve hartjesballonnen!! Dat had Tom knap gedaan he? Met zulke kleine longetjes al zoveel balonnekes opgeblazen!! En daartussen lagen nog kado's: 2 erg mooie boeken en 1 tasje vol mama's lievelingschocolade van De Bonte Koe!! (alles Amandel Hazelnoot smaak, mocht je het willen weten..hint hint..).
Nou, heerlijk genieten!! Van mij mag het elke dag mama-dag zijn!!

Bendy Boy!

"Doe mei maar es na!..enne wel een footoo maaku!"
"Doe mei maar es na!..enne wel een footoo maaku!"
Onze Tom wordt met de dag leniger! Die jonge rolt zich in allerlei bochten, voor- en achteruit en kan sinds een week of wat z'n hele voet in z'n mondje stoppen! Vaak sabbelt en knaagt ie vooral op z'n grote teen (zie hiernaast) maar soms gaat die hele rij teentjes ook naar binnen! En bij uitzondering wurmt ie er ook nog wel es 'n vingertje of wat bij! Maar goed dat ie zo'n groot bekkie heeft! Tegelijkertijd...als het nog groter was..zouden we z'n voetje niet meer zien vrees ik!
Dat ons manneke klein als ie is, zweetvoetjes heeft, lijkt hem qua smaak niks te deren! Hij sabbelt vrolijk door!
One Bendy Baby he is!!

Love at first sight...

Me and my Barbie!!!
Me and my Barbie!!!
Jahoor, hebben wij weer...ons mannetje is verliefd op Barbie! Sinds hij haar voor het eerst gezien heeft op Landall (hij was van Amber), kreeg Tom helemaaaal de slappe lach en bleef maar hinneken om Barbie! We zijn natuurlijk vresuluk teleurgesteld dat een blondje zoveel indruk op hem kan maken, maar misschien kunnen we dat nog rechttrekken..
We vermoeden dat het inderdaad de blonde wilde haardos van Barbie is waar ie zo'n lol om heeft. Blondie (eh...Barbie) lijkt zich gelukkig niet beledigd te voelen door Tom's schaterlach...

Spiegeltje spiegeltje..

Spiegeltje spiegeltje..
Tom is zo dol op spiegels en zichzelf, dat zelfs thermoskannen niet meer veilig zijn! Hij lebbert 'm hier zelfs helemaal af!
Met dank aan benedenbuurman Hans voor de foto!!

Spierballekes..

Mini-Arnoldje Schwarzeneggertje...
Mini-Arnoldje Schwarzeneggertje...

Kijk hem nou! Wat een spierballekes he? En dat zonder gewichtstraining! Die genen heeft ie vast van mama!

Ome Ed is ook wel trots geloof ik, maar die traint zelf wel een boel hoor.  Hihi...

En hij neemt geen anabole steroietjes hoor!
Moedermelk will do that!

Oma Dicky op bezoek!

"Gesellie bij Oma  op de bank!"
"Gesellie bij Oma op de bank!"
Het was alweer een tijdje geleden dat Tom Oma zag, en ondertussen was ie natuurlijk enorm gegroeid! Dat gaat ook zo hard! Nou, Oma was flink aan het werk gezet: Tom knuffelen en Tom op schoot nemen, Tom voeden, Tom wassen en aankleden. Oma had s'avonds flinke spierpijn! Maarja, het manneke weegt ook al zo rond de 8 kilo! En wij oefenen uiteraard elke dag, en oma natuurlijk maar zo af en toe..Maar het was weer heerlijk genieten! Gesellie hoor! Jammer dat Oma zo ver weg woont! 

Baby Line up!

" ik hebt wel de meeste haar van se allemaal he?"
" ik hebt wel de meeste haar van se allemaal he?"
Nou, het was weer zover: de baby-reunie vd zwangerschapsyoga!! Nu zijn alle koters zo rondom een half jaar oud en was het geweldig ze (bijna) allemaal weer te zien! De gesprekken waren niet eens zo heel veel anders: Slaapt ie van jou al wel door? Hoe dan?? Eet ie van jou wel? Wanneer geef jij het fruithapje? Rolt ie van jou wel al om? Sport jij ook al zo weinig? Voel jij je ook nog steeds niet de oude?? (en ja: wanneer gaat dat nou es gebeuren??!)...etc. Heerlijk dus! Als kippies met onze kuikens was het weer heerlijk kakelen...En het blijven moppies he??

Buitenhapje...

Meer buitenop dan binnenin dat  eten! hihi...
Meer buitenop dan binnenin dat eten! hihi...

Sorry hoor maar we kunnen geeeen genoeg krijgen van die smeerboelfoto's! Geweldig toch!! Op latere leeftijd kun je er toch niet meer mee wegkomen, dus soort knoeibeurten! Nou, hier een verslag van een buitenhapje! Mangopuree...zoals we van onze exotische baby konden verwachten, vond ie dit smullen!! En dat is te zien!

Heerlijke smeerboel!

"Heb ik 'n vlekje????"
"Heb ik 'n vlekje????"
Nou, al die potjes hier zorgen voor een lekkere kledderboel! Wat een gesmul! Tom loopt vaak te gillen dat het hem niet snel genoeg gaat...dat moet je ook maar net doorhebben, want vor het zelfde geld denk je dat ie het niet lust..
Deze foto is nog voor het gigaslabbertijdperk: we hebben nl. ondertussen slabbers met mouwen gekocht!! Hihi...kijken wie er dan wint..hihi..

Long John..

De 2 prinsjs aan het knuffelen...aaahhh
De 2 prinsjs aan het knuffelen...aaahhh

Tom wordt wat verwend door iedereen en Jan en alleman! Deze keer een kikkerprins met heeeeele lange ledemaatjes van en naar het evenbeeld van tantena. Om Ome Ja geen tekort tedoen is die dan ook maar meteen in de naam opgenomen van deze nieuwe knuffel die ook lekker terugknuffelt!

Melluk!

Zie je hoe nokkievol die linker is???
Zie je hoe nokkievol die linker is???
Nou, nu mama weer werkt (al 3 maanden weer..wat vliegt de tijd!), moet er op kantoor gekolfd worden en laten we 1 ding meteen duidelijk maken: da's geen hobby van me!
Enne...ik ben er ook niet zo goed in..Ik moet lang zitten en als ik elke druppel eruit pers, ben ik in 45 ongeveer klaar. Mede kolfsters op kantoor pompen er 2 x zoveel uit in de helft van de tijd..erg frusty...
Maaaar, nu Tom af en toe doorslaapt staat de boel in de ochtend strak op spanning en kan ik ook es wat stoerder flessen vullen! En...Zie hiernaast het trotse resultaat van 1 werkdag! Yeah!! Klasse Kolven!!

Papa verbouwen!

Voor de spiegel ziet Tom meteen het effect van z'n acties!
Voor de spiegel ziet Tom meteen het effect van z'n acties!
Tom heeft nog een nieuwe hobby: hij voorziet papa en mama graag van een extreme make over!! Hij heeft ine gezichten ontdekt en grijpt, krabt en trekt onze wangen, mond en ogen in alle mogelijke hoeken.. best pijnlijk....we komen er ook niet better-looking uit, maar het is toch leuk hem zo van alles te zien ontdekken, ook al is het af en toe pijnlijk..au.au...hihihi..

Autoleenaratie

Hier staat de bolide...blinkend in de franse zon!
Hier staat de bolide...blinkend in de franse zon!

Opa Cees en Oma Liya zijn naar China en wij mochten heeeel lief de auto lenen!! Dolblij waren we ermee en zo konden we zonder dure autohuur lekker naar Tata! Voor vertrek leken de bandjes wat slap en heeft Udo de bandjes weer opgepompt. Een nog kleine check voor vertrek leverde ook nog een zwaar tekort aan koelvloeistof op (wat met ons heethoofdjes niet slim is..) dus die ook bijgevuld. Eenmaal in Frankrijk bleek dat een voorlichtje het niet meer deed (door Tonton gespot) en bleek bij nadere inspectie 3 lampen kapot! Dit is allemaal vervangen (Opa Cees krijgt nog een fikse rekening voor alle manuren...of hij betaalt de bekeuring die we middennacht in Frankrijk gekregen hebben...hihi...wat wil je ook: ik zag net een auto aan komen rijden op een uitvoegstrook!!! Iemand had zich na de afslag bedacht bljkbaar, en rechtsomkeert gemaakt om zo weer de snelweg op te gaan!! Van de spanning reed ik 10 km te hard...).
Anyhouse...de auto heeft een grote beurt gehad, ook nog van binnen  gestofzoogd en gepoetst dus hopelijk is Opa Cees blij met z'n bijna nieuwe auto!

Along the highway...

Tom's eerste Franse melk..hihi..
Tom's eerste Franse melk..hihi..
Tja, alles gaat gewoon door op vakantie, dus ook borstvoeding!! Wel vreemd hoor, zo'n knulleke sabbelend aan je, achter het stuur, terwijl auto's langs je heen razen op ongeveer 1 meter afstand (we waren met de auto snel de berm ingedoken want het was erg urgent voor het manneke). Zo maak je dat ook weer es mee!!

YUUKK!!!

Van voor naar achter, van links naar rechts!!!
Van voor naar achter, van links naar rechts!!!
Onze man had heeeeeeel knap 9 dagen lang niet in z'n broekie gepoept maar toen ie het dan ook deed, maakte hij er iets prachtigs van!! Alles, t/m de snurkjurk zat er vol mee! In het proces van de luierwisseling liet hij nog even z'n nieuwe Michael Jackson-move zien (grijpen in z'n kruisje!...nieuwe hobby van hem..), en moest er snel ingegrepen worden om te voorkomen dat ie daarna hard op dit handje ging sabbelen!! Ik kan jullie geruststellen en mededelen dat dat gelukt is..few..! Zou toch sneu zijn als dat z'n 1e vaste voeding was geworden..(nouja, 'vast'....).

Zwaargewicht..

Niet kijken naar de cijfertjes hoor!!
Niet kijken naar de cijfertjes hoor!!
Ziehier dat ons manneke gewogen wordt, en wel op de aardappelweegschaal van papa's werk! Meestal gebeurt dit liggend maar voor de occasion gng ie even zitten op de schaal, waar uit bleek dat ons moppie het mooie 7070 gram woog! En dan te bedenken dat ie op 3310 is begonnen...Verdubbel jij je gewicht maar es in 4 maanden tijd! Da's hard werken!

Wizzz Kid!

Dit is wel een erg ingewikkeld boek...
Dit is wel een erg ingewikkeld boek...
Zoals jullie hier kunnen zien is het lezen al begonnen voor ons mannetje! Compleet verdiept in dit boekje...moppig he?
Hij heeft ons al laten weten dat ie niet kan wachten om te beginnen met The Complete Works of William Shakespeare! Ze staan gelukkig al klaar voor hem in de kast!

Familie portret!!

Zo kan net ook..zonder statief en fotograaf!
Zo kan net ook..zonder statief en fotograaf!
Taadaaa!! Hier is het familieportret! Papa, Tom, Mama en Camera! hihi...

Sweet and Innocent..

Innocent en Sweet toch?
Innocent en Sweet toch?
Zoals jullie wel weten (of in elk geval behoren te weten!) is dat we zwaar fans zijn van Innocent, en al helemaal sinds Udo free smoothies gewonnen heeft! En nu zijn we uberfans omdat Tom ook is opgenomen in hun inner circle en een lief pakketje van ze heeft gekregen. Samen met een lief briefje was daar een heus Innocent rompertje en bijbehorende slaapmuts..Is ie cute or what??

Kerstmis!!

Snurk....buikje vol, slapen maar!!
Snurk....buikje vol, slapen maar!!
Wat een dolle daagjes waren het weer!! Dat belooft wat voor Oud en Nieuw! Hihi...
We hadden ons zelfs speciaal een beetje opgedoft (om niet helemaal te verslonzen hier in huis met onze koter, en nog enigszins het gevoel te hebben deel uit te maken van een wereld die groter is dan onze living room!). Onze knul viel zelfs gewoon in slaap tijdens onze Kerst-fotoshoot!! Ach, het past wel een beetje bij de spirit van kerst..snurkend op de bank met een vol pensje...dat heeft ons mannetje dan alweer snel door!
Op naar het volgende feest!!

Lucht gitaar..

Yeah yeah..o baby yeah!! Rock my woooooorld!!! Yeah...
Yeah yeah..o baby yeah!! Rock my woooooorld!!! Yeah...

Ons knulletje heeft er een nieuwe hobby bij: luchtgitaar spelen!! Yeah baby!!

Je ziet gewoon dat ie de sterren van de hemel speelt!!
Jammer dat we het niet kunnen horen...

Nog meer babies???

I'm in the middle, looking handsome as ever!!
I'm in the middle, looking handsome as ever!!
Jaaa! Deze keer van de dames van de gym! Ook hier weer heerlijke mormeltjes allemaal op een rij! Deze keer gelukkig geen krijsende Tom!! En wederom liggen de koters op leeftijd, oud links, jong rechts. En, ook op deze foto ligt helemaal rechts de baby die ook op dezelfde dag was uitgerekend! (12 oktober). Tom blijft an early bird!!

Nog een keer hele vele babies!!

Op rechtop zitten moet nog hard geoefend worden..
Op rechtop zitten moet nog hard geoefend worden..
Nou, op 1 baby na waren ze er allemaal, voor deze line-up!! Dat viel nog niet mee, om ze naast elkaar te krijgen (omvallen, huilen, buurvrouw slaan etc), maar uiteindelijk is het wel gelukt! Het is niet een heel vredig plaatje (mede dankzij Tom die bij zijn buurvrouw in de oren schreeuwt, en die daar heel bewonderigenswaardig, buitengewoon kalm onder blijft!).
Zijn ze niet adorable? Ze liggen op leeftijd, van oud (links) naar jong, rechts. De baby helemaal rechts was zelfs op dezelfde dag uitgerekend als Tom (bijna helemaal links!). Kan dus raar lopen!
In photoalbum is meer te zien van dit event!

Lots of babies!!

we hadden wel wat bekijks met al die moppies!
we hadden wel wat bekijks met al die moppies!
Nou, vandaag de 7e hebben we een leuke reunie gehad van de dames van de zwangerschapsyoga! Wie kon, kwam vandaag naar het Stadhuys, en daar hebben we heerlijk thee zitten leuten, babies bewonderd, en vooral veel verhalen uitgewisseld over borstvoeding, huiluurtjes, doorslapen en bevallingen...heeeeerlijk!!!

Fun Stuff??? Me!!!

hihi...it is mieee who is funnieee!!
hihi...it is mieee who is funnieee!!
There's only one fun thing in the world right now and that is meeeeee!!!! (plus dat papa en mama geen tijd meer hebben voor andere fun stuff, want ik hou ze aardig bezig...en ze zijn ook nog niet zo handig dus m'n luier verschonen duurt al uren...) dus I'm al the fun stuff they have!!
hihi...

Do's Beursdee...On the go..

Hier worden jongensdromen waar...
Hier worden jongensdromen waar...
Hi Lieverds!

Nou, het zit er weer op: Do is weer een jaartje ouder en wederom hebben we een intensieve afleidingstechniek bedacht om 'm af te leiden van die pijnlijke confronterende toenemende leeftijd. Dit jaar heb ik 'm meegekaapt naar een klein gatje in Noord Holland (Hoogwoud) naar een Tram Inn, oftewel een B&B in een tram. Gerund door leuke lui  die van hun hobby (transport) hun leven heben gemaakt! Hun hele boerderij staat vol met allerlei oude vervoersmiddelen en ook niet zomaar geparkeerd. De engelse dubbeldekker is pal het achterpand in gereden, en aan de voorkant rijd er een stadsbus uit d eboerderij, dat etevns dienst doet asl kantoor. Ze slapen zelf ook zo: de dubbeldekker is hun slaapkamer, hun woonkamer bestaat uit vliegtuigstoelen en een deel van vliegtuiginterieur (aaahhhh...kicke!) en hun bad is een boot (de Bubbelboot). De keuken zit in een oude Citroenbusje..Ook voor de dieren zijn crea plaatjes bedacht: de ezels slapen in een oude stadsbus, de hond in een oude Dodge, en de kippen leggen hun eieren in een oud telefoonhok (alleen leggen ze ze niet altijd daar, waardoor het voor de beheerders elke dag weer Pasen is...waar liggen die eitjes nu weer?). Dat ze smaken is zeker, gezien we er 4 ophebben bij ons ontbijt. Wij hebben zelf geslapen in een oude tram, de enige in z'n soort uit die tijd die nog bestaat. Met keukentje, zithoekje, en wc en douche...super allemaal. Zoals je hiernaast ziet, zit de bestuurderscabine er nog gewoon uit, helemaal origineel! Nou, we hebben er ons heerlijk vermaakt! En verder hebben we dingetjes in de buurt bezocht, zoals vliegtuigspotten, strand en oma. Allemaal leuk!
Voor de foto's zie fotoalbum (alhoewel oma er niet op staat..), en als je ook wilt gaan naar Tram Inn, laat maar weten!

Completely Innocent!!

Completely Innocent!!
Een paar weken geleden zijn we eindelijk op het Amsterdamse hoofdkwartier van Innocent geweest!!! Na ons erg toffe bezoek aan London Fruit Towers waren we erg benieuwd of Amsterdam Fruit Towers net zo buzzing en gezellig zou zijn en…… they didn’t let us down! Hoewel een stukkie kleiner, was de sfeer in Amsterdam er niet minder op. We werden weer ontvangen met de vraag: “Wat is jou favoriete smoothie?” om vervolgens overladen te worden met drankjes, T-shirts, handschoenen, boekjes etc. Je voelt je echt meteen thuis en super welkom en pas na drie uur verlieten we, met een klotsende buik vol versgeperst fruit het kantoor. Een aanrader dus voor elke fan van Innocent!! Oh, en voor diegene die niet weten waar we het over hebben: gajesgamùùh!!
(en kijk op de website: www.innocentdrinks.nl, daar staat namelijk ook waar deze heerlijke drankjes te koop zijn)

La vie en France!!

Maaien was nog nooit zo leuk! (of duurde ooit zo lang!)
Maaien was nog nooit zo leuk! (of duurde ooit zo lang!)
We zijn er een kort weekje tussenuit geweest met z'n tweeenhalven en wel naar m'n zus en hubby in Frankrijk! Pa & Liya kwamen ons halen en met z'n 4-en reden we naar Ellen's nieuwe woonplek!
Die hebben een schitterende nieuwe stek, met een gigatuin (3 uur maaiwerk alleen de voortuin al!), een mooi Disney-achtig huis (see piksjur) en een grote loods (1 vd 7) waar ze caravans stallen (winterstalling, waar ook NLs staan). Geweldige plek, leuke jobs (booming business volgens mij) maar we hebben vooral erg vet genoten! Barbeque, campingspelletjes, grasmaaien en St.Malo bezoeken zijn een paar van de heerlijke dingen die we gedaan hebben. Hun twee adorable dogs hebben voor veel beweging gezorgd (wederzijds) en we heben gesnoept van allerlei local lekkers, zoals Bretonse pannekoeken (echt heeeel dun maar dan met zoveeeel lekkers erop, zoals ui en ei en ham en kaas...mjum!). Weer wat kilo's zwaarder maar zeer tevreden keerden we de 14e huiswaarts. Dit was echt veel tekort en gaan we gauw weer es overdoen, maar dan met een koter erbij... Goed voor z'n/haar frans!

Bea in Town!!

Bea in Town!!
Hi All!!
Je gelooft het niet maar vandaag was Bea in Schiedam!!! (had ik al gezegd wat voor superstad het was???). En ze kwam het stedelijk museum openen (iemand moet 't doen en ze houdt wel van moderne kunst heb ik uit betrouwbare bron vernomen).  Heel vroeg opgestaan (10:00) zodat we ruim op tijd bij onze Hare Majesteit konden zijn (10:50), en daar was ze dan!! Stralend en wel draaide ze ee rondje van zeker 30 seconden! Doordat ik met een aso-telelens op een vensterbankje was gaan staan, is het gelukt een paar goeie Beashots te maken (zie album..). Hier alvast een vet voorproefje!!!
(oja, voor de roddelbladen: er zit zware copyright op mijn foto's!)

Hot News!!!

Hot News!!!
Hi Darlings!!

Je hebt op dit moment ontzettend de eer om op de site te browsen die gemerkt is als Tip (!!!) door de Maakummensen (de luitjes die mij in staat stellen deze flitsende site te maken, zie onder aan de page)!!! Onze allereerste site en meteen een hit!! En ook nog zo benoemd door mensen die er verstand van hebben! Cool or what!!
Wij glimmen nog een beetje door van trots maar zijn uiteraard thuis om felicitaties in ontvangst te nemen!!
;-)
Enjoy The Tip!!

(Pieter, nog bedankt voor het opmerken van de Tip-benoeming!)

Salsa!!!

Salsa!!!

Fun stuff we're doing: Nou, we hebben onze 1e les gehad!! Erg romannies hoor! Udo swong de pan uit en aangezien je als vrouwtje braaf moet volgen, leek het alsof ik het ook een beetje kon!! Wel moeilijk hoor, mannetjes laten leiden, maar goh, voor 1 uur in de week moet dat toch lukken!! hihi.. Hieronder nog het startersberichtje voor mensen die dat nog willen lezen (oud news, ons leven gaat zoooo snel!! ..ahem..). Nieuwe foto's maken we uiteraard pas als we flitsend over de vloer gaan, dat begrijp je!!
OLD:
Jaja: het klussende koppel gaat swingend aan de salsa!! Yeah baby!! Na een leuk initiatief van overbuuv Tanja (ze heeft allerlei mensen uit de buurt opgetrommeld om mee te doen) zijn wij ook gestrikt en de 15e gaan we beginnneeeen!! Udo kan 't allang maar we gaan 't toch leuk samen leren zodat ie niet langer alleen de blits kan maken..
Wie weet staan hier binnenkort nog veel engere foto's!! We'll keep you posted!!

Vienna!!!

Vienna!!!
More fun stuff we're gonna dooo!
Om onze klefheidsstatus maar weer es te bewijzen, gaan we lekker kleffen in Weeeenen!! (ik ga eigenlijk stiekum voor de lekkere taart..don't tell Udo!)
't Staat al heel lang op ons wensenlijstje en nu gaat 't er dan eindelijk van komen, met Valentijsdag!!! Yeah!!! En om de romantiek nog een beetje aan te zetten, gaan we ook nog es met de trein!! Tjoeketjoeke!!

Old and New!!

Old and New!!
Ja, dat was gesellie!!! Die stond dit jaar in het teken van BZN, Boy'sDream 2 met o.a.Cracking Balls (Ed's vuurwerkpakket, wat erg schattig bleek te zijn temidden van de rest van het oorlogsgeweld in de straat...), Dancing with the Stars (i.e. met ons selluf..) en gourmet-geweld, touched up by pears and hazelnuts en een toefje Polar Express (zodat buiten het geweld kon uitrazen alvorens wij weer over straat gingen). Het was een vet uiteinde en een knallend begin!! Met bijpassende roze sjampanje!!

Plans....

Plans....
Nouja: nie helemaal Fun Stuff We Did, maar wel Fun We Gaan doen! We zouden natuurlijk onsselluf niet helemaal zijn als we niet weer wat in de planning hadden! Yeah baby!! We gaan met Valentijnsdag naar Wenen, zooooo romanties!! (zwijmel zwijmel..). Die stond al heeeel lang op het wensenlijsje en nu gaat het er dan toch van komen!! Es kijken of het kan tippen aan de Kurhaus-experience van vorig jaar..see beach storm piksjur..(yuppen dat we er zijn...hihi).

Kersmis..

Kersmis..
Kerst stond dit jaar helemaal in het teken van Trix d'r kerstrede...Samen zijn, dankbaarheid en warmte! Hartstike gelukt: Trix zou trots zijn!! We hebben Udo's oma bezocht, zijn ouders, mijn moeder, tante en oom om daarna vredig terug te keren naar onze eigen kerststalletje...Daar hebben we voor het eerst in beider onze leventjes een Kant&KlareKerst gehad, m.a.w.: we hebben Appie lopen spekken en daarna alles alleen nog even hoeven opwarmen. Wel lekker, zeker omdat we errug laat pas in Schiedam waren (files!! tig files op 2e kersdag!). Maar d'r gaat toch niks boven selluf maken!!

London!!!

London!!!
Tuuluk zijn we in 2005 nog even op de valreep naar London geweest, net voor Kerst. En het was weer smullen!! In elk opzicht!!
Van Fish&chips tot Spotted dicks ('n ech toetje!!), tot indisch lekkerbekken..mjumm! We hebben Queen's Park ontdekt (ook best de moeite waard om te wonen..dream dream..), en tig leuke newe spots, zoals Bakers & Spice. Als klap op de vuurpijl zijn we bij Innocent langsgeweest (de Fruit Towers...alleen waren hetgeen towers): zoals jullie weten zijn we hun grootste fans na het winnen van de maandelijkse gratis smoothies en hadden we beloofd hun een keer een fles jenever te brengen!! Tadaaa!! Daar hadden ze niet op gerekend!! Nog extra delfsblauwe borrelbakjes erbij en heuse klompensloffen!! Ze waren door het dolle!! Vooral gin om 4 uur 'smiddags vonden ze erg leuk..hihi...
Toffe tijd, alsof we weer thuis waren, maar dan 1 wijkje verderop. M'n oude huisje leek niet bewoond...je hebt toch elke keer de neiging zo weer naar binnen te gaan, maar ok. Schiedam is OOK leuk!

Miss Veronica!!!

Miss Veronica!!!
Ja..dit is eigenlijk helemaal niet 'Daily Stuff'...maar o.k!! Als verrassing voor Udo heb ik mezelf op de voorkant van de tv-gids laten zetten (eenmalige actie) met een persoonlijke kerst-boodschap! Nu niet allemaal naar de winkel hollen, het is dusdanig uniek dat ze er maar eentje van hebben, en die heeft Udo dus gekregen...Dat schiet roem-wijs niet zo op, maar o.k..Voor de liefde moet je wat over hebben! ;-)